Introductie cursus Lassen Heerhugowaard

Data

Datum 21-11-2019
Tijd 08:30
Locatie Heerhugowaard

Introductie cursus Lassen Heerhugowaard

Voor deelnemers die de basisbeginselen van het lassen willen leren of eenvoudige reparatie en onderhoudswerkzaamheden willen oppakken. Na het volgen van de cursus kan de deelnemer eenvoudige lasverbindingen maken. Tijdens deze introductiecursus wordt er gelast met MAG of BMBE. MAG lassen is door zijn veelzijdigheid en snelheid een van de meest gebruikte technieken. Deze techniek wordt vooral in de werkplaats toegepast. BMBE lassen wordt met name buiten en bij reparatiewerkzaamheden toegepast.

Voor wie is de Introductiecursus Lassen?
Voor deelnemers die zich nog oriënteren en graag kennis willen maken met lassen. Voor de introductiecursus is geen voorkennis vereist. Besluit de deelnemer om na de introductiecursus toch een volledige lasopleiding te volgen, inclusief een erkend NIL-diploma, dan worden de kosten van de introductiecursus in mindering gebracht op de kosten van de lasopleiding.

Wat houdt de Introductiecursus Lassen in?
De nadruk ligt op het opdoen van ervaring in de praktijk. Na een korte uitleg van de basisbeginselen gaan de deelnemers vooral in de praktijk aan de slag met het lassen. Na afloop kan de deelnemer:
• de kenmerken van verschillende lastechnieken uitleggen.
• uitleggen wanneer je welke lastechniek toepast.
• toelichten hoe je het lasapparaat bedient.
• uitleggen hoe je de draadgeleiding kan wisselen.
• de verschillende lasposities (PA, PB en PG) en lasvormen (rond, hoek en strip) toepassen tijdens het lassen met MAG/ BMBE.

Praktische informatie
Om deel te nemen aan de cursus zijn persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. De deelnemer neemt zelf een overall en veiligheidsschoenen mee. Indien niet beschikbaar, worden deze beschikbaar gesteld. Laskappen en handschoenen worden door Tetrix beschikbaar gesteld.

Het betreft een tweedaagse cursus van 8:30 tot 16:00 op:

  • Donderdag 21 november 2019
  • Vrijdag 22 november 2019

Klik hier voor meer informatie