fbpx

BBL leerlingen hebben grote kans op baan!

Studenten die op het MBO een opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgden, hebben direct na het verlaten van de opleiding vaker werk dan studenten die de beroepsopleidende leerweg (bol) deden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS, waarin mbo'ers direct en na vier jaar na het verlaten van het onderwijs zijn bekeken.

Bijna 9 op de 10 bbl'ers heeft direct na schoolverlaten werk

Uit het onderzoek blijkt dat 88% van de bbl'ers direct werk heeft na het afronden van de opleiding. Bij leerlingen die een bol opleiding volgden had 67% direct na het afronden van de opleiding een baan. Vooral bbl opleidingen op mbo niveau 4 geven baangarantie, maar liefst 96% van de leerlingen heeft direct een baan na afronding van de opleiding.

Met 28 procent van de studenten waren de technische opleidingen het populairst onder bbl'ers. Na de richting techniek zijn zorg- en welzijnsopleidingen en opleidingen in de richting dienstverlening het populairst.

Een bbl opleiding volgen bij Tetrix

Een technische BBL (beroepsbegeleidende leerweg) opleiding volgen bij Tetrix Techniekopleidingen betekent dat je grotendeels wordt opgeleid door een werkgever in samenwerking met Tetrix. Daar ga je aan de slag met de praktijk. Daarnaast ga je nog 1 dag per week naar school voor theorielessen. De verhouding bij onze BBL techniek opleidingen is ongeveer 80% praktijk en 20% theorie.

Werken en leren tegelijk is heel aantrekkelijk in de techniek, zowel voor het leerbedrijf als voor jezelf. Je hoeft namelijk niet de hele tijd in de schoolbanken te zitten, doet veel praktijkervaring op en ontvangt een salaris tijdens de opleiding. Voor het erkend leerbedrijf ben jij als BBL student gunstig omdat zij jou hebben opgeleid, de fijne kneepjes van het vak hebben bijgebracht en je dus sneller inzetbaar bent in de praktijk. Al die voordelen leveren een hoge baankans op waardoor jij geniet van een vliegende start in de techniek!

Bron: CBS - Schoolverlater mbo-bbl heeft vaak werk (18-11-2019)
Vind hier het hele artikel over bbl opleidingen en baangarantie!