fbpx

Cursus Draaien conventioneel

In het kort

Niveau Basis N2
Looptijd 5 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Vooropleiding Geen opleiding vereist
Diploma Tetrix Certificaat
Locatie Zaandam
Startdatum Elke maand op aanvraag
Prijs 1575,- (excl. BTW) inclusief (les)materiaal, certificaat en lunch
> Informatie/offerte aanvraag

Cursus Draaien conventioneel

Een van de belangrijkste technieken die bij het verspanen wordt gebruikt, is conventioneel draaien. In de cursus conventioneel draaien leert de deelnemer diverse bewerkingen uitvoeren op een conventionele draaibank.

Wat houdt de techniek Draaien in?

Tijdens de cursus wordt voor het draaien een draaibank gebruikt. Draaien kan zowel conventioneel als via de computer op een CNC draaibank worden uitgevoerd. Bij draaien wordt het product in een klem geplaatst welke vervolgens op hoge snelheid ronddraait. Door de hoge snelheid maakt een beitel in de langsrichting en dwarsrichting het mogelijk om spanen van het producten af te draaien zodat deze de juiste vorm krijgt. Hierbij is van belang dat de juiste snelheid en de juiste beitels worden gebruikt om het desgewenste resultaat te bereiken.

Wat ga je zowel doen tijdens de cursus met draaien?

Tijdens de cursus ligt de nadruk op de uitvoering in de praktijk. De belangrijkste theoretische aspecten worden tijdens de werkzaamheden aan de draaibank uitgebreid toegelicht. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met drie tekeningen voor drie verschillende eindproducten. Stapsgewijs neemt de moeilijkheidsgraad toe van de opdrachten waardoor de cursus zeker de nodige uitdaging heeft. Na afloop kan de deelnemer:

  • de belangrijkste technieken en bewerkingen van conventioneel draaien uitvoeren.
  • draaien: langs, dwars, uitwendig, inwendig, conisch en boren.
  • afsteken en insteken.
  • de schroefdraad snijden.
  • op basis van een werktekening de werkzaamheden voorbereiden in een werkplan.
  • de machines instellen en het gereedschap en werkstuk stellen en spannen.
  • het materiaal bewerken volgens de juiste bewerkingsvolgorde en voorschriften.
  • het werkstuk meten en controleren op maattoleranties, vorm- en plaatstoleranties.

Na de cursus ben je in staat om de belangrijkste technieken en bewerkingen van draaien uit te voeren. Zo kun je het materiaal bewerken volgens de juiste bewerkingsvolgorde en voorschriften en kun je de machines instellen en het gereedschap spannen. Het niveau van deze cursus is Basis N2 en er is geen vooropleiding vereist om deel te nemen. De cursus duurt 5 dagen en kun je volgen in Zaandam.

Voor wie is de cursus conventioneel draaien bedoeld?

Voor deelnemers voor wie verspanen een belangrijk deel van hun huidige of toekomstige werk is. Heb je interesse? Schrijf je nu in of vraag een offerte aan. 

Praktische informatie

Om deel te nemen aan de cursus conventioneel draaien zijn persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. De deelnemer neemt zelf werkkleding en veiligheidsschoenen mee.

Wil jij liever conventioneel frezen? Of ben je op zoek naar een andere cursus binnen het verspanen?