fbpx

Cursus PLC-techniek en procesmodellen

In het kort

Niveau Gevorderd N3
Looptijd 5 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Vooropleiding Minimaal MBO niveau 2 technische opleiding of denkniveau
Diploma Tetrix Certificaat*
Locatie Den Helder
Startdatum Op aanvraag
Prijs €1375,- (excl. BTW) inclusief lesmateriaal
> Informatie/offerte aanvraag

Cursus PLC-techniek en procesmodellen

In de cursus PLC techniek maken deelnemers kennis met de gebruiksmogelijkheden van PLC-systemen. Door praktische oefeningen leren zij hoe een PLC-systeem wordt geprogrammeerd, aangesloten en in bedrijf gesteld. Het eerstelijns storing zoeken komt aan bod, evenals het modificeren van de softwareprogramma’s. 

Voor wie is de cursus PLC Techniek en procesmodellen bedoeld?

Voor deelnemers die tijdens hun werk in aanraking komen met PLC-systemen en zich hierin verder willen verdiepen. Enige kennis van elektrotechnische systemen is een vereiste.  Schrijf je nu in of vraag een offerte aan.

Wat houdt deze cursus in?

Theorie en praktijk worden afgewisseld. De cursus PLC techniek en procesmodellen bestaat uit een klein deel theorie, gevolgd door een uitgebreid ‘hands-on’ gedeelte waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met het programmeren van een PLC. Na afloop kan de deelnemer:

  • de basiskennis van PLC-techniek toepassen om de structuur van PLC-softwareprogramma’s te herkennen en te modificeren. 
  • een PLC programmeren met LOGO!-software en hierbij basisbesturings- en geheugenfuncties, timers en counters toepassen.
  • volgens een gestructureerde analyse een eerstelijns storing zoeken in PLC-bestuurde installaties en hieraan op de juiste wijze vervolg geven.

Praktische informatie

De deelnemer neemt tijdens deze cursus een eigen laptop mee. De software kan hier gemakkelijk op worden gezet.

Als de deelnemer deze module combineert met de modules ‘Sensortechniek en IoT’ en ‘Robottechniek en Vision’, kan een erkend NLFQ niveau 3 diploma ‘Industriële Automatisering’ (PLC-techniek, Sensortechniek, Robottechniek & Smart Industrie) worden behaald. Hiervoor wordt een praktijkexamen afgenomen. Informeer naar de mogelijkheden en de bijkomende kosten voor dit NLQF-erkende diploma.