Cursus Robottechniek en Sensortechniek

In het kort

Niveau Gevorderd N3
Looptijd 10 dagen
Vooropleiding De deelnemer moet in staat zijn om met PLC-programma’s te werken
Diploma Tetrix Certificaat*
Locatie Den Helder
Prijs 2500,- (excl. BTW)
Startdatum uitgesteld* - Schrijf je in! Vraag nu een offerte aan!

Cursus Robottechniek en Sensortechniek

Wat is er in de industriële automatisering in de toekomst mogelijk met robottechniek en Vision? In deze cursus leert de deelnemer de toepassingen van industriële en collaboratieve robots kennen. Nadat er is kennisgemaakt met de principewerking van de robot, schrijven deelnemers een eenvoudig programma om een collaboratieve robot in te zetten in een productiestraat. Hierbij maken ze ook gebruik van de mogelijkheden van Vision.

Ook sensoren zijn niet meer weg te denken uit de huidige technologie. In deze cursus aandacht voor onder meer inductieve en capacitieve sensoren, fotocellen, ultrasoon, verschillende types stekkers en verschillende types uitgangssignalen (zowel analoog als digitaal). Tevens wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van Internet of Things (IoT) in combinatie met sensortechniek. De cursus is specifiek gericht op de praktische toepassingen van sensoren binnen de context van de bedrijfsautomatisering.

Voor wie is de cursus robot- en sensortechniek bedoeld?

Voor deelnemers die in hun werk in aanraking komen met robottechniek, Vision, sensortechniek of Internet of Things en zich hierin verder willen verdiepen.

Wat houdt deze cursus in?

Theorie en praktijk worden afgewisseld. De cursus bestaat uit een klein gedeelte theorie, gevolgd door een uitgebreid ‘hands-on’ gedeelte waarbij deelnemers zelf aan de slag kunnen met een collaboratieve robot en sensoren. Na afloop kan de deelnemer:

  • enkele toepassingen en mogelijkheden, de opbouw, principewerking en veiligheidsaspecten van collaboratieve en industriële robots in de industriële automatisering toelichten.
  • een collaboratieve robot (Cobot) eenvoudige opdrachten laten uitvoeren.
  • een eenvoudig programma schrijven waarbij een collaboratieve robot ingezet wordt bij pak- en verplaatsoplossingen in combinatie met eenvoudige Vision-mogelijkheden.
  • de diverse sensoren herkennen en de functie en werking ervan toelichten.
  • de techniek van sensoren toepassen in procesmodellen.
  • de functie en werking van I/O link, Internet of Things, inclimate, RFID, ASI en fotocellen uitleggen.
  • bovengenoemde technieken toepassen in een procesmodel.

Praktische informatie

De deelnemer neemt tijdens deze cursus robot- en sensortechniek een eigen laptop mee. De software kan hier gemakkelijk op worden gezet.

Als de deelnemer deze module combineert met de modules ‘PLC-techniek en procesmodellen’ en ‘Sensortechniek en IoT’, kan een erkend NLFQ niveau 3 diploma ‘Industriële Automatisering’ (PLC-techniek, Sensortechniek, Robottechniek & Smart Industrie) worden behaald. Hiervoor wordt een praktijkexamen afgenomen. Informeer naar de mogelijkheden en de bijkomende kosten voor dit NLQF-erkende diploma.

* Vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus kunnen onze cursussen tot in ieder geval 1 juni niet doorgaan! U kunt zich vrijblijvend inschrijven, in een later stadium zal de nieuwe startdatum van de cursus worden bepaald.