fbpx

Cursus Robottechniek en vision

In het kort

Niveau Gevorderd N3
Looptijd 5 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Vooropleiding De deelnemer moet in staat zijn om met PLC-programma’s te werken
Diploma Tetrix Certificaat*
Locatie Amsterdam
Startdatum Iedere maand op aanvraag
Prijs Op aanvraag
> Informatie/offerte aanvraag

Cursus Robottechniek en vision

Wat is er in de industriële automatisering in de toekomst mogelijk met robottechniek en Vision? In deze cursus leert de deelnemer de toepassingen van industriële en collaboratieve robots kennen. Nadat er is kennisgemaakt met de principewerking van de robot, schrijven deelnemers een eenvoudig programma om een collaboratieve robot in te zetten in een productiestraat. Hierbij maken ze ook gebruik van de mogelijkheden van Vision.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor deelnemers die in hun werk in aanraking komen met robottechniek en Vision en zich hierin verder willen verdiepen. Enige kennis van elektrotechnische systemen is wenselijk, maar niet verplicht.

Wat houdt deze cursus in?

Theorie en praktijk worden afgewisseld. De cursus bestaat uit een klein gedeelte theorie, gevolgd door een uitgebreid ‘hands-on’ gedeelte waarbij deelnemers zelf aan de slag kunnen met een collaboratieve robot. Na afloop kan de deelnemer:

  • enkele toepassingen en mogelijkheden, de opbouw, principewerking en veiligheidsaspecten van collaboratieve en industriële robots in de industriële automatisering toelichten.
  • een collaboratieve robot (Cobot) eenvoudige opdrachten laten uitvoeren.
  • een eenvoudig programma schrijven waarbij een collaboratieve robot ingezet wordt bij pak- en verplaatsoplossingen in combinatie met eenvoudige Vision-mogelijkheden.

Praktische informatie

De deelnemer neemt tijdens deze cursus een eigen laptop mee. De software kan hier gemakkelijk op worden gezet.

* Als de deelnemer deze module combineert met de modules ‘PLC-techniek en procesmodellen’ en ‘Sensortechniek en IoT’, kan een erkend NLFQ niveau 3 diploma ‘Industriële Automatisering’ (PLC-techniek, Sensortechniek, Robottechniek & Smart Industrie) worden behaald. Hiervoor wordt een praktijkexamen afgenomen. Informeer naar de mogelijkheden en de bijkomende kosten voor dit NLQF-erkende diploma.