fbpx

Cursus Sensortechniek & IoT

In het kort

Niveau Gevorderd N3
Looptijd 5 dagen
Vooropleiding De deelnemer moet in staat zijn om met PLC-programma’s te werken
Diploma Tetrix Certificaat*
Locatie Amsterdam
Startdatum Iedere maand op aanvraag
Prijs Op aanvraag
> Informatie/offerte aanvraag

Cursus Sensortechniek & IoT

Sensortechniek is niet meer weg te denken uit de huidige technologie. In deze cursus aandacht voor onder meer inductieve en capacitieve sensoren, fotocellen, ultrasoon, verschillende types stekkers en verschillende types uitgangssignalen (zowel analoog als digitaal). Tevens wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van Internet of Things (IoT) in combinatie met sensortechniek. De cursus is specifiek gericht op de praktische toepassingen van sensoren binnen de context van de bedrijfsautomatisering.

Voor wie is de cursus Sensortechniek & IoT bedoeld?

Voor deelnemers die in hun werk in aanraking komen met sensortechniek en Internet of Things en zich hierin verder willen verdiepen. Enige kennis van elektrotechnische systemen is een vereiste.

Wat houdt deze cursus in?

Theorie en praktijk worden afgewisseld. De cursus bestaat uit een klein gedeelte theorie, gevolgd door een uitgebreid ‘hands-on’ gedeelte waarbij deelnemers zelf aan de slag kunnen met een collaboratieve robot en sensoren. Na afloop kan de deelnemer:

  • de diverse sensoren herkennen en de functie en werking ervan toelichten.
  • de techniek van sensoren toepassen in procesmodellen.
  • de functie en werking van I/O link, Internet of Things, inclimate, RFID, ASI en fotocellen uitleggen.
  • bovengenoemde technieken toepassen in een procesmodel.

Praktische informatie

De deelnemer neemt tijdens deze cursus sensortechniek een eigen laptop mee. De software kan hier gemakkelijk op worden gezet.

Als de deelnemer deze module combineert met de modules ‘PLC-techniek en procesmodellen’ en ‘Sensortechniek en IoT’, kan een erkend NLFQ niveau 3 diploma ‘Industriële Automatisering’ (PLC-techniek, Sensortechniek, Robottechniek & Smart Industrie) worden behaald. Hiervoor wordt een praktijkexamen afgenomen. Informeer naar de mogelijkheden en de bijkomende kosten voor dit NLQF-erkende diploma.