Lasopleidingen

Bij Tetrix Techniek bieden we lasopleidingen en cursussen aan op alle niveaus! Alle lascursussen worden allemaal afgesloten met een erkende NIL diploma. De opleidingen worden aangeboden op niveau 1 t/m 4 en zijn te onderverdelen in: 

  • MAG lassen (staal)
  • MIG lassen (aluminium)
  • TIG lassen (staal | RVS | aluminium)
  • BMBE lassen (staal)

De lasopleidingen bestaan uit een theoretisch (klassikaal en zelfstudie) en praktisch gedeelte. Tetrix biedt zowel dag- als avondopleidingen aan in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De duur van de opleiding verschilt van 10 dagen tot 20 avonden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan. 

Voor wie is een lasopleiding?

Lastechnieken volgen elkaar snel op en het is belangrijk om te blijven ontwikkelen binnen deze branche. Alsmede om kwaliteit te blijven bieden. Verricht jij laswerkzaamheden en wil jij je graag verder bekwamen? Maak dan een keuze uit onze lascursussen, voor beginnende als ervaren lassers. Wil je een of meerdere medewerkers aanmelden binnen een bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een lasopleiding op maat. 

0-meting/ opfriscursus lassen

Voor deelnemers die dagelijks te maken hebben met het lasproces is in sommige gevallen een verkort traject of opfriscursus mogelijk. Op basis van de gratis 0-meting wordt een advies gegeven over de duur of eventueel het instapniveau van de lascursus.

Leer van onze vakkundige trainers

Onze las docenten zijn echte vakmensen met veel ervaring in de praktijk. Op onze locaties Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam beschikken ook we over tientallen lasboxen! Hiermee wordt het praktijkgedeelte perfect aangeleerd. Doordat onze docenten ook ervaring hebben in het bedrijfsleven kunnen zij elke vraag goed beantwoorden en inspelen op persoonlijke situaties.

Behaal een erkend NIL-diploma 

Heb jij je lasopleiding succesvol afgerond, dan ontvang je een landelijk erkend NIL diploma. Met een NIL diploma geef je aan dat je alle technieken kunt uitvoeren. Tetrix is erkend als opleidingsinstelling door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Het behalen van het diploma betekent dat je het praktijk- en het theorie examen succesvol hebt afgerond. Ben jij minder sterk in het theoretische gedeelte? NIL geeft de mogelijkheid om in deze situatie een NIL praktijkverklaring te behalen. 

Wat kun je met Lasopleidingen

  • BMBE Lassen
  • MIG Lassen
  • MAG Lassen
  • TIG Lassen

Cursussen

Visueel lasinspecteur ISO 9712: VT-w niveau 2

niveauVT-w niveau 2 - ISO 9712

Dagopleiding Lassen (BMBE, MAG, MIG, TIG)

niveauNiveau 1 t/m 4

Avondopleiding Lassen (BMBE, MAG, MIG, TIG)

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus / opleiding BMBE Lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus / opleiding MAG Lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus / opleiding MIG Lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus / opleiding TIG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4