fbpx

Kijkje in de keuken TTCA

Open dag 26 januari: ROCvA, Tetrix Techniekopleidingen en STODT
geven kijkje in keuken nieuw Tech Talent Centrum Amsterdam
 

Amsterdam, 19 januari 2019 - Het nieuwe praktijkopleidingscentrum voor de metaalindustrie, Tech Talent Centrum Amsterdam (TTCA), is volop in ontwikkeling. In september van dit jaar gaan de eerste leerlingen en cursisten aan de slag op deze nieuwe en innovatieve praktijklocatie in het Mbo-college Westpoort (Tempelhofstraat 80). Aanstaande zaterdag 26 januari kunnen potentiële leerlingen voor het eerst kennismaken met de mogelijkheden die het TTCA gaat bieden. Van 10.00 tot 14.00 is iedereen welkom op de Open Dag!

Onderwijs dat aansluit bij het bedrijfsleven

Samen met het bedrijfsleven gaan de opleiders ROC van Amsterdam, Tetrix Techniekopleidingen en STODT ervoor zorgen dat het nieuwe-technologie-onderwijs beter aansluit op het bedrijfsleven. Daarnaast is het terugdringen van het arbeidstekort in de metaalindustrie in Noord-Holland een belangrijk speerpunt van het TTCA. Henk Kemkes (directeur Tetrix Techniekopleidingen): “Nog steeds zien we dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding in de techniek. En dat terwijl er juist in deze branche veel werkgelegenheid is en blijft.” De drie opleiders willen er samen voor zorgen dat er meer en aantrekkelijke opleidingsplekken komen voor jongeren die kiezen voor een toekomst in de techniek.

Techniek heeft de toekomst

Nederlandse techniekbedrijven, zoals de metaalbranche, lopen in Europa voorop als het gaat om innovatie en ontwikkeling. Om die reden is de sector een interessante en inspirerende werkomgeving waar je eigen ontwikkeling geborgd is. Florus Roelofsen (voorzitter directie Mbo-college Westpoort van het ROCvA): “De technische sector in Nederland wordt door jongeren ondergewaardeerd. We zien dat jongeren eerder genegen zijn voor een andere opleiding te kiezen, terwijl de kansen op een baan dan beduidend kleiner zijn.” Het ROC van Amsterdam zorgt er samen met de partners Tetrix Techniekopleidingen, STODT, Masterplan Techniek, FME-CWM, Koninklijke Metaalunie, Gemeente Amsterdam (Economische Zaken) en het bedrijfsleven voor dat er voldoende en goed opgeleide metaalmedewerkers blijven.

Opleidingsaanbod

Vanuit het TTCA wordt straks een compleet en innovatief aanbod van opleidingen, cursussen en beroepsoriëntatie aangeboden. Van het interesseren van basisschoolleerlingen voor techniek, tot volledige mbo-opleidingen met extra praktijk én moderne vak- en bedrijfsopleidingen en -cursussen in de nieuwste technieken voor metaalmedewerkers vanuit bedrijven. Hiervoor wordt bij het ROC van Amsterdam op de locatie aan de Tempelhofstraat, een professionele, moderne en goed bereikbare techniekwerkplaats ingericht. Innovatie, hybride onderwijs met eigen regie voor de leerling en een sterke mate van betrokkenheid van het bedrijfsleven, zijn hier de uitgangspunten. Iedereen die nieuwsgierig is, kan op 26 januari tussen 10.00 en 14:00 uur een kijkje in de keuken komen nemen.