fbpx

Leerbedrijf Staalwerk wint award

Vorige week donderdag reikte OOM de prijs voor het meest actieve scholingsbedrijf uit aan STAALWERK bv in Velsen-Noord tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie district Noordwest. Deze prijs met een waarde van een leertegoed van 5.000 euro is voor het voorbeeldbedrijf in de regio als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen. Ron en Elly Warnaar, de directie van STAALWERK bv in Velsen-Noord, hebben een constructiebedrijf met maar liefst 80 medewerkers en 7 leerlingen.

Dubbel en dwars verdiend

STAALWERK bv heeft volgens de jury de OOM-Award dubbel en dwars verdiend, omdat het bedrijf meer dan gemiddeld geïnvesteerd heeft in de scholing van eigen medewerkers en daarnaast uitzonderlijk actief en succesvol is geweest in het opleiden van bbl-ers en stagiairs van het vmbo, mbo en hbo. Ze werken hierbij nauw samen met Tetrix Techniekopleidingen. Bovendien hebben zij veel kansen geboden aan jongeren om vanuit een achterstandspositie aansluiting te vinden met vacatures in het bedrijf.

Wensenlijstje

Elly Warnaar: ‘We zijn heel erg blij met de OOM-Award. De mannen hier waarderen het enorm. We hebben altijd wel leerlingen gehad. Dat betekent immers twee handjes erbij én werknemers voor de toekomst. We investeren veel tijd in het contact met de scholen; de award voelt echt als eer voor ons werk. Mijn man en ik hebben altijd gedacht: er zijn veel staalbedrijven, we moeten er toch bovenuit steken. Opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers hebben we daarom altijd gestimuleerd, ook tijdens de crisis. Daar hebben we nu profijt van; we hebben het nog nooit zo druk gehad. Wat we gaan doen met het leertegoed? Investeren in opleidingen natuurlijk. We hebben er nog heel veel op ons wensenlijstje: lassen, tekeninglezen, verspanen… Die tegoedbon komt dus uitstekend van pas!’

Tetrix Techniekopleidingen feliciteert Staalwerk van harte met deze award als eerbetoon van hun goede (scholings)werk.