MBO Basislasser (BBL)

In het kort

Niveau 2
Looptijd 2 jaar
Diploma MBO 2 Lasser
Locatie Amsterdam* en Heerhugowaard
Schrijf je in voor deze opleiding

MBO Basislasser (BBL)

De bbl opleiding Lassen, daar komt veel verantwoordelijkheid bij kijken! Als je als lasser niet goed oplet en de lasverbindingen niet goed zijn, dan kan dat mooie gebouw zomaar instorten. Of stopt de machine met werken. Lassen is dus niet zomaar iets! Je hebt als lasser een hele verantwoordelijke baan. Veiligheid en kwaliteit zijn dan ook belangrijk in jouw vak. Oh en een beetje spanning hoort er ook bij! Want lassen doe je niet alleen maar in een werkplaats met beide voeten op de grond. Lassen doe je overal! Als lasser leer je hoe je het werk zo goed mogelijk voorbereid, hoe tekeningen gelezen moeten worden, maar ook hoe je moet afmonteren.

Meer dan een MBO opleiding lassen

Bij Tetrix haal je niet alleen je BBL MBO 2 diploma Lasser. Je kunt ook verschillende landelijk erkende lasdiploma’s (afgegeven door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL)) behalen. Nog niet genoeg? Dan kun je daar nog andere speciale lastechnieken aan toevoegen. Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) bijvoorbeeld. Of TIG,  MIG en MAG. Wij trainen op niveau 1 tot en met 4 op het gebied van lasdiploma’s.

Altijd in beweging

Als lasser werk je overal. De ene dag ben je in de werkplaats bezig en de volgende dag sta je op locatie. Lekker buiten in het zonnetje misschien wel! Als lasser heb je een verantwoordelijke taak. Daarom is het belangrijk om je voldoende te verdiepen in de verschillende materialen en technieken. Maar ook verplichte vakken als Nederlands en rekenen gaan je helpen in je werk als Lasser. Ben je na je MBO 2 opleiding tot Lasser nog niet uitgeleerd? Je kunt altijd doorstomen naar de niveau 3 opleiding Allround Lasser. Word je nog veelzijdiger en je werk nog verantwoordelijker.

 

* Als je de BBL opleiding volgt in Amsterdam ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Zaandam. 

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.