fbpx

Basislasser (BBL+)

In het kort

Niveau MBO 2
Looptijd 2 jaar
Diploma MBO 2 Lasser
Locatie Amsterdam* en Heerhugowaard
Startdatum Ieder moment (regulier september 2023)
Kosten Opleiding wordt betaald door het leerbedrijf
Schrijf je in voor deze opleiding

Basislasser (BBL+)

De bbl opleiding Lassen, daar komt veel verantwoordelijkheid bij kijken! Als je als lasser niet goed oplet en de lasverbindingen niet goed zijn, dan kan dat mooie gebouw zomaar instorten. Of stopt de machine met werken. Lassen is dus niet zomaar iets! Je hebt als lasser een hele verantwoordelijke baan. Veiligheid en kwaliteit zijn dan ook belangrijk in jouw vak. Want lassen doe je niet alleen maar in een werkplaats met beide voeten op de grond. Lassen doe je overal! Als lasser leer je hoe je het werk zo goed mogelijk voorbereid, hoe tekeningen gelezen moeten worden, maar ook hoe je moet afmonteren.

Je kunt goed alleen werken maar ook in teamverband. Systematisch en geconcentreerd werken is ook belangrijk. Je kunt goed tegen spanning en ook onder druk kun je als basislasser problemen oplossen. Daarnaast is ook het voorbereiden en afmonteren een belangrijke taak. Je zult zelfstandig de tekening lezen en zelfstandig vanuit de tekening werken. Tijdens de MBO lasser opleiding word je breed opgeleid.

Meer dan een MBO opleiding lassen

Bij Tetrix haal je niet alleen je BBL MBO 2 diploma Lasser. Je kunt ook verschillende landelijk erkende lasdiploma’s (afgegeven door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL)) behalen. Nog niet genoeg? Dan kun je daar nog andere speciale lastechnieken aan toevoegen. Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) bijvoorbeeld. Of TIG,  MIG en MAG lassen. Wij trainen op niveau 1 tot en met 4 op het gebied van lasdiploma’s. Wil je je graag inschrijven voor de BBL opleiding basislasser? Schrijf je in via de button.

Altijd in beweging

Als lasser werk je overal. De ene dag ben je in de werkplaats bezig en de volgende dag sta je op locatie. Lekker buiten in het zonnetje misschien wel! Als lasser heb je een verantwoordelijke taak. Als allround lasser ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk, maar controleer je ook het werk van je collega’s. Daarom is het belangrijk om je voldoende te verdiepen in de verschillende materialen en technieken. Maar ook verplichte vakken als Nederlands en rekenen gaan je helpen in je werk als Lasser. Ben je na je MBO 2 opleiding tot Lasser nog niet uitgeleerd? Je kunt altijd doorstomen naar de niveau 3 opleiding Allround Lasser. Word je nog veelzijdiger en je werk nog verantwoordelijker.

 

* Als je de BBL opleiding volgt in Amsterdam ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Zaandam.