Technicus Mechatronica Systemen (doorstroom)

In het kort

Niveau 4
Looptijd 2 jaar (met eventueel een schakeljaar vooraf)
Diploma Technicus Mechatronica Systemen
Locatie Heerhugowaard

Modules

Kwaliteit en veiligheid (kwaliteitssystemen, werken volgens 5S meten van prestaties, VOL-VCA incl. diploma)
Commerciële & communicatieve vaardigheden (gesprekstechnieken, rapportage, klantgerichtheid, presentaties)
Projectmanagement en -Engineering (met o.a. een introductie in Eplan)
Procesoptimalisatie en –beheersing (met o.a. Lean Manufacturing, flowdiagrams, en FMEA)
Industriële automatisering I (Signaalverwerking, PLC besturing (LD en FBD) Storingsanalyse en programmeren (LOGO))
Industriële automatisering II (sensoren, meet- en regeltechniek, Robotica, Embedded sytems).
Schrijf je in voor deze opleiding

Technicus Mechatronica Systemen (doorstroom)

Handig: de BBL opleiding Mechatronica Systemen niveau 4 is samengesteld in overleg met toonaangevende mechatronicabedrijven. Ook handig: je kunt direct in de praktijk toepassen wat je leert. Want je volgt wekelijks één dag per week les op het ROC, één bij Tetrix en werkt de rest van de tijd bij je leerbedrijf. De ideale manier om snel een ervaren professional te worden.  

Het opleidingsprogramma

Tijdens de wekelijke klassikale bijeenkomsten op het ROC krijg je, naast de Mechatronicavakken (zoals energietechniek, digitale technieken en electriciteitsleer), ook algemene vakken als Nederlands, technisch Engels en rekenen. Bij Tetrix Techniekopleidingen volg je zes verdiepende praktijkgerichte modulen (van elk vijf dagen), verzorgd door ervaren instructeurs. Deze sluit je af met een projectopdracht (ALP), die je uitvoert bij je leerbedrijf. Denk hierbij aan onderwerpen als Kwaliteit & Veiligheid, Industriële automatisering I en Commerciële & Communicatieve vaardigheden. 

Het hele programma duurt twee jaar (80 schoolweken). 

De toelatingseisen

Heb je (minimaal) een mbo-3 diploma Eerste Monteur Mechatronica en aantoonbare werkervaring? Dan word je toegelaten tot deze opleiding. Niet het juiste diploma maar wel de motivatie, capaciteiten of vergelijkbare ervaring? Dan kun je je een intakegesprek en toelatingstoets doen. Met een goed resultaat word je alsnog toegelaten, eventueel met voorbereidingsjaar. Onze opleidingsadviseurs vertellen je hier graag meer over.

De begeleiding en studiebelasting

Uiteraard krijg je bij Tetrix volop goede begeleiding. Om ervoor te zorgen dat jij binnen twee jaar jouw mbo-4 diploma haalt, staan er verschillende professionele begeleiders voor je klaar. Elke week heb je een klassikale bijeenkomst van 8 klokuren plus 4 klokuren voorbereiding. Daarnaast volg je 6 Modules van 40 klokuren en voer je 6 ALP-opdrachten uit, elk met een studiebelasting van circa 40 klokuren.

De Kosten (per schooljaar, let op: grotendeels betaald door leerbedrijf)

Wettelijk Cursusgeld DUO:  € 582,- (2018-2019), lesmateriaal: € 718,-, cursuskosten: €3.500,-. Totaal:  € 4.800,-

Subsidiemogelijkheden leerbedrijf

Je staat ingeschreven als bbl-leerling niveau 4 Technicus Mechatronica Systemen (crebo 25344). In dit kader wordt de beroepspraktijkvorming uitgevoerd bij de werkgever. Deze dient wel erkend te zijn als leerbedrijf door S-BB (www.s-bb.nl). De werkgever komt daardoor in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de subsidieregeling uit in opdracht van het ministerie, waarbij de vergoeding maximaal € 2.700,- per deelnemer per leerwerkplaats per schooljaar is.

Wanneer jouw werkgever ook afdracht doet aan de opleidingsfondsen uit de sector (OOM of A&O ) is er een aanvullende bijdrage beschikbaar waardoor de totale subsidie (inclusief Subdieregeling praktijkleren) kan oplopen tot ruim € 6.500,- per schooljaar. Zie www.oom.nl of www.ao-metalektro.nl voor de vergoedingsregelingen.

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.