\\.(Allround) Constructiewerker

Constructiewerker: technisch én ruimtelijk inzicht vereist

Vind jij het leuk om (voorstelbare) producten te maken en heb je zowel technisch als ruimtelijk inzicht? Dan is de opleiding (allround) constructiewerker iets voor jou. Je snapt hoe je van een ontwerp op papier een product kunt maken. Je bent graag in de werkplaats maar ook vind je het leuk om zo nu en dan op locatie van een opdrachtgever aan de slag te gaan.

Als constructiewerker werk je op de productieafdeling van een constructiebedrijf. Je stelt onderdelen van constructies samen en je monteert ze. Soms maak je een hele serie van dezelfde producten, soms ook bijzondere en unieke. Voorbeelden van staalconstructies zijn: het dak van de Arena in Amsterdam, een offshoreplatform, delen van een brug of de nieuwste achtbanen in een pretpark. Kortom: een grote diversiteit van producten.

Van zagen tot lassen en (laser)snijden

Als constructiewerker werk je met verschillende materialen zoals aluminium, roestvaststaal en staal. Je leert hoe je machines en gereedschappen kunt in- en afstellen en hoe je plaat-, buis- en profielmateriaal kunt bewerken. Daarnaast leer je de basiskennis van gereedschap, hulpmiddelen en apparatuur. Je gebruikt hierbij verschillende technieken zoals buigen, kanten, walsen, zagen, boren, (laser)snijden en lassen. Je werkt aan de hand van een tekening.

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands en rekenen, Loopbaan en Burgerschap.

Mogelijkheid tot behalen meerdere lasdiploma’s

Bij Tetrix kun je tijdens zowel de mbo-2 als de mbo-3 opleiding meerdere lasdiploma’s halen die landelijk erkend zijn volgens het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL). In overleg met je leerbedrijf en uiteraard op basis van jouw eigen opleidingswensen, kunnen we een keuze maken uit welke lastechniek jou het meeste aanspreekt: MIG/MAG, Booglassen met Beklede Elektroden (BMBE) of TIG. Tetrix biedt jou de kans om minimaal twee NIL-lasdiploma’s te behalen per opleidingsniveau.

Locaties: Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard, Zaandam
Opleidingsduur: niveau 2 : 2 jaar | niveau 3 : 2-3 jaar

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: