\\.(Allround) Lasser

Lasser: een baan met grote verantwoording

Als lasser heb je een grote verantwoordelijkheid. Zonder goed laswerk valt de machine uit elkaar, zinkt het schip of stort het gebouw in. Je maakt vooral laswerk dat gecertificeerd moet worden, dus dat een bewijs van veiligheid krijgt. Hierbij gaat het meestal niet om grote series van hetzelfde product. Je doet dus niet steeds hetzelfde werk. Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld dus jouw vakmanschap is heel belangrijk. Je kunt goed alleen werken maar ook in teamverband. Systematisch en geconcentreerd werken is ook belangrijk. Je kunt goed tegen spanning en ook onder druk kun je problemen oplossen. Daarnaast is ook het voorbereiden en afmonteren een belangrijke taak. Je zult zelfstandig de tekening lezen en zelfstandig vanuit de tekening werken.

Landelijk erkende NIL-lasdiploma’s

In de opleiding lasser behaal je meerdere lasdiploma’s. Deze worden afgenomen en geëxamineerd door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL). Dit zorgt ervoor dat je lasdiploma een landelijke waarde heeft. Bij Tetrix kun je je specialiseren in diverse lastechnieken zoals Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE), TIG of MIG/MAG. Wij trainen op niveau 1 tot en met 4 op het gebied van lasdiploma’s.

Werken onder wisselende omstandigheden

Een lasser werkt onder wisselende omstandigheden. Deze ene keer sta je op locatie te lassen, de ander keer werk je in de werkplaats met je collega’s. Als allround lasser ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk, maar controleer je ook het werk van je collega’s. Dit maakt het grootste verschil tussen jou en de basislasser. Op mbo-3 leer je ook hoe je beginnende werknemers kunt begeleiden in het werk.

Tijdens de opleiding leer je niet alles de vakkennis, maar ook een stuk materialenkennis, lastechnologie, tekening lezen en de verplichte vakken als Nederlands, Loopbaan en Burgerschap en Nederlands.

Locaties: Heerhugowaard
Opleidingsduur: niveau 2 : 2 jaar | niveau 3 : 2-3 jaar

Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

meer info

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

info@tetrixtechniek.nl