\\.(Allround) Verspaner

Precisietechniek: een belangrijk vak voor de luchtvaart en gezondheidszorg

Van draaier en frezer, tot programmeren via CAD-CAM. Binnen Precisietechniek is verspanen het vakgebied. In de lucht- en ruimtevaart, in ziekenhuizen, in televisiestudio’s, computerbedrijven, overal kom je precisietechniek tegen. Dat betekent dat we absoluut niet meer zonder kunnen. Zonder precisietechniek, geen knieprotheses en tandartsboor, geen International Space Station, geen scooters.

Van Conventioneel Verspaner tot Allround Verspaner

Binnen de Precisietechniek kun je worden opgeleid tot Verspaner (mbo-2) en Allround Verspaner (mbo-3). Je maakt op beide niveaus onder andere precisiedelen voor specialistische machines en apparatuur. Met zogenoemde ‘verspanende technieken’ als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. Verschil tussen mbo-2 en mbo-3 is dat mbo-3 veel meer gericht is op programmeren en mbo-2 op het handmatig bedienen van machines. Wel leer je altijd in min of meerdere mate de basis van het conventioneel (lees: handmatig)  draaien en frezen, zowel op mbo-2 als op mbo-3. Als je programmeert, moet je namelijk wel altijd weten wat je programmeert.

Werken met computergestuurde machines en 3D-printers

De materialen waarmee je werkt zijn onder meer roestvast staal, aluminium, keramiek, titanium en speciale kunststoffen. Daarbij maak je gebruik van onder meer handbediende en volautomatische machines en 3D-printers. Uiterste nauwkeurigheid is van groot belang. Daarnaast betekent het ook dat je vanuit tekenprogramma’s 3D-tekeningen maakt die je via CAD/CAM programmering omzet naar de machines.

Ondernemers continu op zoek naar verspaners

Kies je voor het vak Precisietechniek, dan kies je voor een vak met toekomst! Door deze keuze te maken verzeker je jezelf van een baan met volop doorgroeimogelijkheden. Veel bedrijven zitten namelijk te springen om verspaners en bieden jou dus volop kansen om je te scholen tot de vakman binnen de precisietechniek. Je kunt je specialiseren in 3D-printing (waar tegenwoordig hele bruggen mee gebouwd kunnen worden!) tot in het CNC draaien of frezen of juist in het programmeren of kotteren. Binnen de verspaning is keuze genoeg!

Locatie: Amsterdam, Zaandam (niveau 2 en 3)
Opleidingsduur Niveau 2 : 2 jaar | Niveau 3 : 2-3 jaar

Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

meer info

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

info@tetrixtechniek.nl