\\.Middenkader Engineering

Van ontwerpen, tekenen en begroten tot klantcontact

Wanneer je kiest voor Middenkader Engineering leer je het ontwerpen, tekenen en begroten van technische installaties en machines. Je staat aan het begin van het contact met de klant als het gaat om machines en installaties. Maar ook motoren onderhoud, luxe jachten en schepen.

Je werkplek is op het bedrijfsbureau, de werkvoorbereiding, de calculatie of de tekenkamer. Je vormt een onmisbare schakel tussen de klant en de productieafdeling. Naast het reguliere mbo-traject krijg je als aanvulling extra praktijklessen en theorie aangeboden. Hierdoor sluit de opleiding beter aan bij de wensen van het bedrijfsleven.

De opleiding Middenkader Engineering bestaat uit twee fasen: de eerste twee jaar wordt in een voltijdopleiding de basis gelegd (Beroeps Opleidende Leerweg -BOL ). In het derde en vierde jaar stroom je door in een werkend-leren formule (Beroeps Begeleidende Leerweg –BBL). In overleg met het bedrijf waar je aan het werk gaat krijg je meer les op specifieke deelgebieden. Onder andere in robotica, mechatronica, besturing en regeltechniek en elektrotechniek (keuzedeel).

Vierjarige opleiding; startend in bol, laatste twee jaar in bbl

  • Leerjaar 1 en 2: bol 4 dagen per week theorie op het ROC. 1 dag per week extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix en een stageperiode van 3x 10 weken
  • Leerjaar 3 en 4: bbl 1 dag theorie op het ROC. 1 dag extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix en drie dagen per week tegen een salaris conform cao werken bij het leerbedrijf
  • OPTIONEEL leerjaar 5 en 6: HBO deeltijd traject AD (Associate Degree) Maintenance in samenwerking met InHolland

Een allround functie met veel verantwoordelijkheid

Als die functie niet goed wordt vervuld lopen productieprocessen volkomen vast. Je bent verantwoordelijk voor veel verschillende werkzaamheden. Als je producten en systemen ontwerpt, houd je je bezig met het verzamelen van alle relevante informatie voor de klant. Deze vertaal je vervolgens in productietekeningen, calculaties, planning en inkoop voor de fabricageafdeling. Zo maak je het product zoals de klant dat wil. 

Bij het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen komt veel kijken. De Middenkader Engineer speelt daarbij een belangrijke rol. Hij ontwerpt producten of systemen, bereidt de productie voor, begeleidt het productiewerk en onderhoudt of verkoopt ze. Een allround functie dus. Met de opleiding Middenkader Engineering kun je aan de slag bij bedrijven van verschillende omvang. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij industriële bedrijven, dienstverlenende bedrijven en service- en onderhoudsbedrijven.

Locatie: Den Helder, Heerhugowaard, Amsterdam

Opleidingsduur: niveau 4 – 4 jaar, HBO traject – 2 jaar

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: