\\.Middenkader Engineering

Vierjarige opleiding; startend in bol, laatste twee jaar in bbl

  • Leerjaar 1 en 2: bol 4 dagen per week theorie op het ROC, 1 dag per week extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix. En een stageperiode van 3x 10 weken
  • Leerjaar 3 en 4: bbl 1 dag theorie op het ROC, 1 dag extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix. En drie dagen per week tegen een salaris conform cao werken bij een erkend leerbedrijf
  • OPTIONEEL leerjaar 5 en 6: HBO deeltijd traject AD (Associate Degree) Maintenance in samenwerking met InHolland

Van ontwerpen, tekenen en begroten tot klantcontact

Wanneer je kiest voor de opleiding Middenkader Engineering leer je het ontwerpen, tekenen en begroten van technische installaties en machines. Je staat aan het begin van het contact met de klant als het gaat om machines, installaties, het onderhouden van motoren, luxe jachten en schepen. Je werkplek is op het bedrijfsbureau, de werkvoorbereiding, de calculatie of de tekenkamer en je vormt een onmisbare schakel tussen de klant en de productieafdeling. Je krijgt naast het reguliere mbo-traject als aanvulling extra praktijklessen en theorie aangeboden waardoor de opleiding beter aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven.

De opleiding bestaat uit twee fasen: de eerste twee jaar wordt in een voltijdopleiding de basis gelegd (Beroeps Opleidende Leerweg -BOL ). In het derde en vierde jaar stroom je door in een werkend-leren formule (Beroeps Begeleidende Leerweg –BBL). In overleg met het bedrijf waar je aan het werk gaat krijg je meer les op specifieke deelgebieden zoals robotica, mechatronica en besturing. Maar ook regeltechniek en elektrotechniek (keuzedeel).

Een allround functie met veel verantwoordelijkheid

Als die functie niet goed wordt vervuld lopen productieprocessen volkomen vast. Je bent verantwoordelijk voor veel verschillende werkzaamheden. Als je producten en systemen ontwerpt, houd je je bezig met het verzamelen van alle relevante informatie voor de klant. Deze vertaal je vervolgens in productietekeningen, calculaties, planning en inkoop voor de fabricageafdeling. Dit proces doe je om het product te maken zoals de klant dat wil. Bij het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen komt veel kijken. De Middenkader Engineer speelt daarbij een belangrijke rol. Hij ontwerpt producten of systemen, bereidt de productie voor, begeleidt het productiewerk en onderhoudt of verkoopt ze. Een allround functie dus. Met deze opleiding kun je als Middenkader Engineer aan de slag bij bedrijven van verschillende omvang. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij industriële bedrijven, dienstverlenende bedrijven en service- en onderhoudsbedrijven. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Via ons inschrijfformulier kun je je gelijk aanmelden voor deze opleiding.

Locatie: Den Helder
Opleidingsduur: niveau 4 – 4 jaar, HBO traject – 2 jaar

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: