\\.Onderhouds- en servicemonteur

Storingen voorkomen en oplossen

Mensen die service en onderhoud verrichten zorgen ervoor dat apparatuur en installaties in fabrieken en productiebedrijven goed blijven functioneren. Het kan gaan om machines en installaties voor de productie van allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld voedsel of auto’s.

Goed onderhoud is nodig om storingen te voorkomen of op te lossen waardoor bedrijven niet in de problemen komen. De productie kan doorgaan en de veiligheid is beter gegarandeerd. Als je werkt met werktuigbouwkundige installaties, dan zorg je ervoor dat de machines en aandrijfsystemen in fabrieken goed blijven werken.

Wat zijn de werkzaamheden van de servicemonteur?

Als servicemonteur inspecteer en herstel je apparatuur en installaties bij de klant en maak je deze gebruiksklaar. Je werkt aan verschillende apparaten en installaties. Je kunt daarbij denken aan (energie)installaties en productieapparatuur in fabrieken. Afhankelijk van je functie zorg je voor het inregelen en de ingebruikstelling, maar ook voor onderhoud, controle, reparatie en verbetering (innovatie) van de installatie of het apparaat. Het is technisch werk maar ook creatief. Je moet in staat zijn allerlei problemen op te lossen. Daarbij is het ook belangrijk dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen.

Waar werk je als monteur?

De servicemonteur kan op meerdere locaties aan de slag. Je kunt werken bij de technische dienst van een bedrijf, maar kunt ook op meerdere klantlocaties te werk gaan. Je ontmoet op die manier veel mensen, staat regelmatig in contact met de klant en geen werkweek is hetzelfde. Aan de hand van een planning bespreek je waar je die week of ochtend aan de slag gaat. Je krijgt verschillende machines en apparaten ter controle onder ogen, met telkens een ander technisch probleem dat voorkomen of verholpen moet worden. Je kunt je middels keuzevakken specialiseren of jezelf verbreden met bijvoorbeeld een keuzedeel elektrotechniek, flensmontage of bijvoorbeeld PLC-technieken.

Locatie: Amsterdam, Zaandam (niveau 2 en 3)
Opleidingsduur Niveau 2 : 2 jaar | Niveau 3 : 2-3 jaar

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: