\\.Scheepsmetaalbewerker en Scheepsbouwer

Als scheepsmetaalbewerker werk je mee aan het bouwen en repareren van onderdelen voor vele soorten schepen. Zo kun je deel uitmaken van het proces van tekening tot proefvaart tot daadwerkelijk de vaart ingaan van een binnenschip. Ook kun je meehelpen aan het bouwen van een luxe jacht voor bijvoorbeeld een rijke oliesjeik. Je werkt onder meer aan de scheepshuid, fundaties en bordessen. Ook maak je onderdelen van plaatmaterialen en profielen van staal, aluminium en roestvast staal voor bijvoorbeeld schepen en tankers.

Naast nieuwbouw van schepen kun je ook reparaties verrichten. Als scheepsmetaalbewerker is het jouw taak de naden van de metaalplaten goed aan elkaar te lassen. Ook speur je zwakke plekken in bestaande schepen op en versterk je die met nieuw plaatmateriaal. Je maakt daarbij gebruik van verschillende metaalbewerkingstechnieken.

Veel vraag naar scheepsmetaalbewerkers

Scheepsmetaalbewerkers worden veel gevraagd. Ons land staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit van schepen en jachten. Allerlei technieken als snijden, slijpen, branden, buigen en lassen worden hier gebruikt. Je kunt aan het werk in de havens waar de schepen gebouwd of gerepareerd worden. Soms vaar je mee en verricht je reparaties aan boord. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat schepen in de vaart komen èn blijven.

Een iets andere techniek…

Dat het werk van een scheepsmetaalbewerker net iets anders is dan dat van een constructiewerker zie je terug in de werkzaamheden die je verricht. Naast lassen en branden, zag en boren moet je namelijk ook kunnen opmallen, afschrijven en eventueel drukken van platen.

Je werkt vooral op scheepswerven, scheepsreparatiebedrijven, maar kun ook terecht bij las- en constructiebedrijven of aan de slag in de plaatwerkerij. En zelfs kun je met deze vakrichting meewerken aan constructies op booreilanden. Een veelzijdigheid aan mogelijkheden maakt dat het beroep scheepsmetaalbewerker nooit saai is!

Locatie: Den Helder
Opleidingsduur: niveau 2 : 2 jaar | niveau 3 : 2-3 jaar

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: