\\.Technicus Mechatronica Systemen voor TL leerlingen

Mechatronica is een vakgebied dat door zijn veelzijdigheid altijd uitdaging biedt en nooit saai wordt! Het is een combinatie van mechanica, elektronica en besturingstechniek. Als Technicus Mechatronica Systemen ontwerp, bouw en programmeer je bewegende producten. Toepassingen die voortvloeien uit Mechatronica zijn bijvoorbeeld innovatieve hulpmiddelen voor in de zorg, robots en productiemachines voor verschillende industrieën. Met Mechatronica koppel je technieken aan elkaar en ben je daardoor in staat om slimmere producten te ontwerpen en te maken.

Speciaal voor TL leerlingen

Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 is een opleiding die is samengesteld in overleg met toonaangevende mechatronicabedrijven. Hierbij word je opgeleid op het hoogst erkende mbo-niveau en wordt de opleiding afgesloten met een mbo-4 diploma. Het lesprogramma bestaat uit een theoretisch gedeelte waarbij je wekelijks één dag onderwijs volgt op het ROC, één dag praktijkonderwijs bij Tetrix Techiekopleidingen en 3 dagen praktijk bij het leerbedrijf. Wat je leert tijdens de opleiding, kun je dus direct in de praktijk toepassen.

Het lesprogramma

Het programma is gericht op de combinatie van werken en leren (bbl). Tijdens de wekelijkse klassikale bijeenkomsten leer je veel over Mechatronica en het maken van mechatronische producten. Daarnaast volg je verdiepende praktijkgerichte modules van elk vijf dagen. Deze modules worden afgesloten met een projectopdracht (Actief Leer Project, ALP) die op het leerbedrijf dient te worden uitgevoerd. “Al doende Leert Men”.

De duur van het versnelde programma voor TL leerlingen is drie jaar waarbij de wekelijks klassikale bijeenkomsten bestaan uit generieke vakken als Nederlands, Technisch Engels en Rekenen en Vakleer (o.a. Energietechniek, Digitale technieken, Besturingstechniek, Elektriciteitsleer, Aandrijf- en Montagetechnieken en Onderhoud).

Binnen deze drie jaar zijn er zes modulebijeenkomsten van elk vijf dagen die worden afgesloten met een projectopdracht (ALP). De verdiepende modules zijn:

  • Kwaliteit en veiligheid (kwaliteitssystemen, werken volgens 5S, meten van prestaties, VOL-VCA incl. diploma)
  • Commerciele & communicatieve vaardigheden (gesprekstechnieken, rapportage, klantgerichtheid, presentaties)
  • Projectmanagement en -Engineering (met o.a. een introductie in Eplan)
  • Procesoptimalisatie en –beheersing (met o.a. Lean Manufacturing, flowdiagrams en FMEA)
  • Industriële automatisering I (signaalverwerking, PLC besturing (LD en FBD) Storingsanalyse en programmeren (LOGO))
  • Industriële automatisering II (sensoren, meet- en regeltechniek, Robotica, Embedded Systems)

Locaties: Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard
Opleidingsduur Niveau 4: 3 jaar

Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

meer info

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

info@tetrixtechniek.nl