\\.Vakrichtingen: Middenkader Engineering

\\.Middenkader Engineering

Vierjarige opleiding; startend in bol, laatste twee jaar in bbl

 

Van ontwerpen, tekenen en begroten tot klantcontact

Wanneer je kiest voor Middenkader Engineering leer je het ontwerpen, tekenen en begroten van technische installaties en machines. Je staat aan het begin van het contact met de klant als het gaat om machines, installaties, het onderhouden van motoren, luxe jachten en schepen. Je werkplek is op het bedrijfsbureau, de werkvoorbereiding, de calculatie of de tekenkamer en je vormt een onmisbare schakel tussen de klant en de productieafdeling. Je krijgt naast het reguliere mbo-traject als aanvulling extra praktijklessen en theorie aangeboden waardoor de opleiding beter aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven.

De opleiding bestaat uit twee fasen: de eerste twee jaar wordt in een voltijdopleiding de basis gelegd (Beroeps Opleidende Leerweg -BOL ). In het derde en vierde jaar stroom je door in een werkend-leren formule (Beroeps Begeleidende Leerweg –BBL). In overleg met het bedrijf waar je aan het werk gaat krijg je meer les op specifieke deelgebieden zoals robotica, mechatronica, besturing en regeltechniek en elektrotechniek (keuzedeel).

Een allround functie met veel verantwoordelijkheid

Als die functie niet goed wordt vervuld lopen productieprocessen volkomen vast. Je bent verantwoordelijk voor veel verschillende werkzaamheden. Als je producten en systemen ontwerpt, houd je je bezig met het verzamelen van alle relevante informatie voor de klant, die je vervolgens vertaalt in productietekeningen, calculaties, planning en inkoop voor de fabricageafdeling om het product te maken zoals de klant dat wil. Bij het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen komt veel kijken. De Middenkader Engineer speelt daarbij een belangrijke rol. Hij ontwerpt producten of systemen, bereidt de productie voor, begeleidt het productiewerk en onderhoudt of verkoopt ze. Een allround functie dus. Met deze opleiding kun je als Middenkader Engineer aan de slag bij bedrijven van verschillende omvang. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij industriële bedrijven, dienstverlenende bedrijven en service- en onderhoudsbedrijven

Locatie: Den Helder, Heerhugowaard, Amsterdam
Opleidingsduur: niveau 4 – 4 jaar, HBO traject – 2 jaar

\\.Opleidingen in Middenkader Engineering

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

info@tetrixtechniek.nl