\\.Verspaningstechnoloog

Verspaningstechnoloog niveau 4 is een opleiding die is samengesteld in overleg met toonaangevende bedrijven. Hierbij word je opgeleid op het hoogst erkende mbo-niveau en wordt de opleiding afgesloten met een mbo-4 diploma. Het lesprogramma bestaat uit een theoretisch gedeelte waarbij je wekelijks één dag onderwijs volgt op het ROC aangevuld met verdiepende praktijkgerichte modules bij Tetrix Techniekopleidingen. De overige tijd werk je in het leerbedrijf. De praktijkgerichte modules (6 modules van ieder 5 dagen) worden verzorgd door ervaren instructeurs uit de verspaningsindustrie. Wat je leert tijdens de opleiding verspaningstechnoloog, kun je direct toepassen in de praktijk.

Zowel praktijk- als theorieles verspaningstechnoloog

Tijdens de praktijklessen werk je met conventionele en met computergestuurde verspaningsmachines. Ook is er bij deze opleiding veel aandacht voor nieuwe technologieën. Tijdens alle lessen wordt er van je verwacht dat je geconcentreerd en zelfstandig te werk gaat: als verspaningstechnoloog zijn nauwkeurigheid en precisie belangrijk. De opleiding is er, naast het verspanen zelf,  ook aandacht voor de volgende zaken:

  • Samenwerken
  • Presenteren
  • Adviseren
  • Klantgerichtheid
  • Kwaliteit
  • Middelen en materialen
  • Opvolgen en kennis van instructies en procedures
  • Rapporteren
  • Plannen en organiseren
  • Analyseren

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschik over het mbo-3 diploma Allround Verspaner met aantoonbare werkervaring. Indien je hier niet aan voldoet, maar wel de capaciteiten, motivatie of ruime ervaring in soortgelijke functies hebt, dan kun je op basis van een intakegesprek en een toelatingstoets mogelijk alsnog deelnemen aan deze opleiding, eventueel met een voorbereidingsjaar. Informeer hiervoor bij een van de opleidingsadviseurs.

Begeleiding en studiebelasting

Om ervoor te zorgen dat je binnen de twee jaar je mbo-4 diploma behaalt, word je tijdens de opleiding op verschillende manieren begeleid. Er is een professionele studiebegeleider die je helpt de opdrachten in praktijk te brengen.

Studiebelasting: wekelijkse klassikale bijeenkomsten van 8 klokuren en 4 klokuren voorbereiding. 6 Modules van 40 klokuren (totaal 240 klokuren). ALP-opdrachten met elk een studiebelasting van circa 40 klokuren.

Lees meer Terug naar overzicht

W.M. Dudokweg 66, 1703 DC, Heerhugowaard

(072) 533 55 87

info@tetrixtechniek.nl

Burg. Ritmeesterweg 31, 1784 NV, Den Helder

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Jonkerplantsoen 2C, 1508 EE, Zaandam

(075) 616 55 79

zaandam@tetrixtechniek.nl

Tempelhofstraat 80, 1043 EB, Amsterdam

(0223) 66 09 64

info@tetrixtechniek.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: