fbpx

Vacature: Techniekopleider/vakspecialist Lassen – Zaandam

Werken bij de techniek opleider van Noord Holland?

Heb jij ruime ervaring binnen de lastechniek? Heb jij leidinggevende capaciteiten? Dan zou je deze kennis en ervaring goed kunnen overdragen aan leerlingen als praktijkopleider bij Tetrix Techniek!

Wat ga je doen?

Als praktijkopleider bij Tetrix heb je een ontzettend leuke baan, want je gebruikt jouw praktijkervaring om de technici van de toekomst op te leiden. Je geeft praktijkles aan leerlingen en cursisten in onze geavanceerde leeromgeving.

In onze leeromgeving streven wij erna om het praktische bedrijfsleven zo goed mogelijk na te bootsen. Je helpt leerlingen zelfstandig te werken. Zo leid je de leerlingen op naar 2 NIL lasdiploma’s in TIG/MAG/MIG of BMBE. Je combineert tijdens het lesgeven praktijk met theorie. Gedurende de opleiding maken de leerlingen diverse werkstukken die afgestemd zijn met de leerbedrijven. Je gaat dan ook minimaal 2x per jaar langs deze bedrijven om behoeften op te halen.

De leerlingen die je begeleidt volgen allemaal een opleiding op MBO 2, 3 of 4 niveau. Ze zijn in dienst bij een leerwerkbedrijf binnen de metaaltechniek. Tetrix verzorgt de praktijkopleiding voor de leerlingen. Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor de voortgang en ontwikkeling van de leerling die je rapporteert aan het leerbedrijf.

Naast het lesgeven aan BBL leerlingen kan je ook cursussen aanbieden voor om- her- en bijscholing van huidig technisch personeel. Specifiek doen we in Zaandam aan NIL lascertificering (niveau 1 t/m 4), scheepsbouw en piping.

Wanneer ben je succesvol?

Om het verschil te maken breng je praktijkkennis mee. Je hebt zelf gewerkt als lasser, voorman of chef werkplaats en je vindt het een uitdaging om leerlingen en cursisten te enthousiasmeren voor lastechniek. Voor jou heeft het lassen geen geheimen meer.

Verder beschik je over

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met lesgeven is een pré maar zeker geen eis;
 • Je beschikt minimaal over lascertificatie op NIL niveau 3;
 • Je kunt goed omgaan met groepen jongeren die nog volop in eigen ontwikkeling zijn;
 • Tact, inlevingsvermogen en goede luistervaardigheden;
 • De innovaties binnen de techniek volgen elkaar in snel tempo op. Als praktijkopleider ben je naast het lesgeven ook verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de lesstof die aansluit bij de behoefte van het bedrijfsleven.

Geen kennis van één of meerdere bovenstaande vaardigheden? Geen probleem, wij zijn een opleider, ook voor jou!

Wat wij bieden?

Praktijkopleider zijn bij Tetrix betekent een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Verder vinden we het binden, boeien en voortdurend ontwikkelen van onze medewerkers belangrijk. Daar waar nodig ondersteunen wij jou bij het behalen van je doelen. We geven je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en samen met ons verder te bouwen aan de toekomst van Tetrix.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • brutosalaris €3.700 – €4.700;
 • opleiding Hybride Techniekopleider;
 • 32-38 uur, jaarcontract met intentie tot verlenging tot vast contract;
 • een persoonlijk opleidingsbudget;
 • kennisverrijking door deelname aan bijeenkomsten van Verenigingen Technische Bedrijfstakscholen, Tetrix Kennisdagen en interne workshops;
 • 38 vakantiedagen;

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag in je eigen praktijkruimte die zich bevindt in onze splinternieuwe Techniekcampus in Zaandam (geopend in oktober 2022). Jouw collega’s zijn net als jij: enthousiast, hardwerkend en collegiaal. Je werkt in een gezellig, kleinschalig en dynamisch team met een ware voorliefde voor techniek. Tetrix kenmerkt zich door een opleidingsomgeving met een bedrijfsklimaat. Zo komt het beste van twee werelden bij ons samen.

Reageren of meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature of wil je ervaren hoe het er bij Tetrix aan toe gaat? Neem dan contact op met Dave Aris, via d.aris@tetrixtechniek.nl.

Meteen solliciteren

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar d.aris@tetrixtechniek.nl o.v.v. ‘vacature Praktijkopleider Lassen Zaandam`.

Een persoonlijke test is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.