fbpx

Vacature: Techniekopleider/vakspecialist Constructie

Werken bij de techniek opleider van Noord Holland?

Nieuwe collega aangenomen per 01-06-2023! Deze vacature staat niet meer open. Toch interesse in een toekomst als Techniekopleider? Neem even contact met ons op, we zijn altijd op zoek naar techniekopleiders op diverse locaties!

Wat ga je doen?

Als techniekopleider bij Tetrix heb je een ontzettend leuke baan, want je gebruikt jouw praktijkervaring om de technici van de toekomst op te leiden. Je geeft praktijkles aan leerlingen en cursisten in onze geavanceerde leeromgeving.

In onze leeromgeving streven wij erna om het praktische bedrijfsleven zo goed mogelijk na te bootsen. Je helpt leerlingen zelfstandig te werken. Je bent samen met de Techniekopleider Lassen verantwoordelijk voor de praktijklessen in de constructiehal. Zo leid je eerstejaars leerlingen op met de basisvaardigheden van een metaalbewerker, maar ga je met tweede- en derdejaars aan de slag met projectmatig werken en nieuwe technieken (bijv. CNC kanten/knippen). Je combineert tijdens het lesgeven praktijk met theorie. Gedurende de opleiding maken de leerlingen diverse werkstukken die afgestemd zijn met de leerbedrijven. Je gaat dan ook minimaal 2x per jaar langs deze bedrijven om behoeften op te halen.

De leerlingen die je begeleidt volgen allemaal een opleiding op MBO 2, 3 of 4 niveau. Ze zijn in dienst bij een leerwerkbedrijf binnen de metaaltechniek. Tetrix verzorgt de praktijkopleiding voor de leerlingen. Als techniekopleider ben je verantwoordelijk voor de voortgang en ontwikkeling van de leerling die je rapporteert aan het leerbedrijf.

Wanneer ben je succesvol?

Om het verschil te maken breng je praktijkkennis mee. Je hebt zelf gewerkt als constructiebankwerker, voorman of chef werkplaats en je vindt het een uitdaging om leerlingen en cursisten te enthousiasmeren voor metaaltechniek. Voor jou heeft constructiebankwerken geen geheimen meer.

Verder beschik je over

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met lesgeven is een pré maar zeker geen eis;
 • Je beschikt over uitstekende metaalvaardigheden;
 • Kennis van SolidWorks;
 • Je kunt goed omgaan met groepen jongeren die nog volop in eigen ontwikkeling zijn;
 • De innovaties binnen de techniek volgen elkaar in snel tempo op. Als techniekopleider ben je naast het lesgeven ook verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de lesstof die aansluit bij de behoefte van het bedrijfsleven.

Geen kennis van één of meerdere bovenstaande vaardigheden? Geen probleem, wij zijn een opleider, ook voor jou!

Wat wij bieden?

Techniekopleider zijn bij Tetrix betekent een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Verder vinden we het binden, boeien en voortdurend ontwikkelen van onze medewerkers belangrijk. Daar waar nodig ondersteunen wij jou bij het behalen van je doelen. We geven je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en samen met ons verder te bouwen aan de toekomst van Tetrix.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • brutosalaris €3.700 – €4.700;
 • opleiding Hybride Techniekopleider;
 • 32-38 uur, jaarcontract met intentie tot verlenging tot vast contract;
 • een persoonlijk opleidingsbudget;
 • kennisverrijking door deelname aan bijeenkomsten van Verenigingen Technische Bedrijfstakscholen, Tetrix Kennisdagen en interne workshops;
 • 38 vakantiedagen.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag in je eigen praktijkruimte die zich bevindt in onze splinternieuwe Techniekcampus in Zaandam (nieuwe locatie vanaf oktober 2022). Jouw collega’s zijn net als jij: enthousiast, hardwerkend en collegiaal. Je werkt in een gezellig, kleinschalig en dynamisch team met een ware voorliefde voor techniek. Tetrix kenmerkt zich door een opleidingsomgeving met een bedrijfsklimaat. Zo komt het beste van twee werelden bij ons samen.

Reageren of meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature of wil je ervaren hoe het er bij Tetrix aan toe gaat? Neem dan contact op met Dave Aris, via d.aris@tetrixtechniek.nl of 06 244 74 188

Meteen solliciteren

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar d.aris@tetrixtechniek.nl o.v.v. ‘vacature Techniekopleider Constructie Zaandam`.

Een persoonlijke test is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.