fbpx

Voordelig een cursus volgen

Ben jij werkend of werkzoekend en wil jij je verder ontwikkelen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken? Dan kun je per direct gebruikmaken van het STAP-budget. Elk jaar kun je tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor een opleiding of training. Dit bedrag is een gift van de overheid en hoef je dus bij een goede afronding van jouw opleiding of training niet terug te betalen.

Welke cursussen (Tetrix) komen in aanmerking voor het STAP-budget

Op dit moment kan er voor de volgende cursussen STAP-budget worden aangevraagd:


Hoe werkt het STAP-budget

Wil jij ook tot maximaal € 1.000,- van het STAP-budget gebruiken? Schrijf je dan eerst in bij Tetrix Techniek voor één van de bovenstaande cursussen.  Voldoe je aan de voorwaarden? Dan ontvang je van ons vervolgens het STAP-aanmeldbewijs. Hierna vraag je vanaf 1 juli 2022 het STAP-budget aan bij UWV door in te loggen met je DigiD. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Het is dus belangrijk dat je niet te lang wacht. Wij hebben geen invloed op de toekenning van het STAP-budget, die volgt vanuit UWV. De ervaring is dat binnen twee dagen het maximum aantal aanvragen zijn bereikt.

De voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wilt aanvragen.

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering of lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV, maar uiterlijk voor 30 november.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.