fbpx

Vacature Techniekopleider Mechatronica

Make your future at Tetrix

Heb jij ervaring met mechatronica en besturingstechniek? Wil jij graag jouw kennis overdragen aan jongeren en ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen dit vakgebied? Dan wil je deze vacature niet missen! (Onderwijsbevoegdheid of ervaring in het lesgeven niet vereist)  

Wat ga je doen?
Tetrix leidt de nieuwe generatie technici op voor de technische arbeidsmarkt. Als Praktijkopleider geef jij les aan jongeren (en zij-instromers) in de nieuwste technieken binnen het vakgebied Mechatronica & Besturingstechniek. Daarom is het belangrijk dat jij zelf ook relevante praktijkervaring meebrengt uit dit vakgebied.

Je geeft praktijklessen aan leerlingen (MBO 2, 3 en 4 niveau) en cursisten uit het bedrijfsleven. Een groot gedeelte van de leerlingen in jouw groep komen direct van de middelbare school. Je bereidt lessen voor, draagt jouw kennis over en helpt leerlingen bij hun ontwikkeling. Daarnaast voer je voortgangsgesprekken met de leerlingen en onderhoudt je contact met het leerbedrijf waar jouw leerlingen werken.

Je hebt ook een bijdrage in het verder ontwikkelen en vernieuwen van de lesstof. Je onderzoekt de vraag van de markt en zet dat om naar lesmateriaal. Dit doe je samen met het bedrijfsleven, het reguliere onderwijs en de landelijke vereniging van bedrijfstakscholen. Je krijgt ook een eigen budget om te experimenteren. Bijvoorbeeld door het toepassen van vision, robotica of machine learning in het onderwijspakket.

Je komt te werken op onze (zo goed als nieuwe) locatie in Amsterdam maar je bent ook betrokken bij onze andere 3 vestigingen in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam.

Wanneer ben je succesvol?
We zoeken een betrokken, proactieve en enthousiaste collega met grote interesse in de techniek. Iemand die graag zijn kennis en expertise overdraagt aan anderen.

Je bent geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en zorgt ervoor dat je hiervan altijd op de hoogte bent. Je werkt graag in een hecht team en je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.

Samengevat vragen we:

 • Afgeronde technische mbo/hbo-opleiding binnen het vakgebied;
 • Collega’s, klanten, cursisten en leerlingen kunnen inspireren;
 • Kennis van procesoptimalisatie, 5S en lean manufacturing
 • Kennis van PLC techniek, robotica en 3D printen
 • Kennis van tekenprogramma’s voor elektrische en/of pneumatische schema’s

Het is een voordeel als je ook kennis hebt van:

 • Kennis van E-Plan, Siemens S7 en LOGO Soft
 • Ervaring met nieuwbouw of reparatie van een machinepark waarin automatisering en besturing belangrijke elementen zijn.
 • AR/VR (Argumented Reality / Virtual Reality)

Wat wij bieden?
Het betreft een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We bieden je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en samen met ons te bouwen aan de toekomst van Tetrix.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • Marktconform salaris (€3500 – €4450);
 • Een persoonlijk opleidingsbudget (tenminste €1500 per jaar);
 • Kennisverrijking door het bezoeken van bijeenkomsten Verenigingen Technische Bedrijfstakscholen, Tetrix Kennisdagen en interne workshops;
 • 25 vakantiedagen + 13 ATV dagen;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reageren of meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature of wil je ervaren hoe het er bij Tetrix aan toe gaat? Neem dan contact op met Dave Aris, via d.aris@tetrixtechniek.nl.

Meteen solliciteren

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar d.aris@tetrixtechniek.nl o.v.v. ‘vacature Techniekopleider Mechatronica Amsterdam`.

Een persoonlijke test is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

NIEUWE LOCATIES AMSTERDAM & ZAANDAM
Wist je dat we twee (ver)nieuwde locaties hebben?

In Zaandam openen we een splinternieuwe locatie op de Cypressehout 99 bij het Regio College & er is een nieuw verspaningscentrum in Amsterdam!

Kom kijken en meld je snel aan voor één van onze open dagen in Amsterdam, Zaandam, Heerhugowaard of Den Helder!