\\.Van aanmelding tot opleiding

Voordat je kunt beginnen met een mbo-opleiding bij Tetrix zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen.

Via deze informatiefolder willen wij jou en je ouders informeren over het aannametraject bij Tetrix Techniekopleidingen. Dit aannametraject hebben wij om er zeker van te zijn dat jij een opleiding kiest die bij je past. Ook vergt het werken-leren via Tetrix bepaalde capaciteiten en motivatie.

Aanmelding bij Tetrix én bij het ROC

Het informatiefolder hebben we hiernaast kort voor je samengevat, maar we verwijzen je graag naar het uitgebreide informatiefolder om je aan te melden. In de informatiefolder lees je er alles over de 7 stappen hoe je je kunt aanmelden bij Tetrix en bij een Regionaal OpleidingsCentrum (ROC). Tetrix leidt namelijk altijd in samenwerking op met een ROC. Het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk ook bij hen aanmeldt. Zonder aanmelding bij het ROC kun je het aanmeldtraject bij Tetrix namelijk niet in.

Daarna gaan we samen met jou kijken of je de capaciteiten en motivatie hebt om een bbl-opleiding via Tetrix te volgen. Dit doen we met behulp van een computertest waarna de resultaten samen met jou worden besproken in een intakegesprek.

Het vinden van een leerwerkplek

Vervolgens willen we je optimaal voorbereiden op het vinden van een leerwerkplek. Dat doen we met een introductietraining waarbij we je praktische handvatten geven die ervoor zorgen dat je een leerbedrijf kunt vinden die past bij jouw als persoon en je opleidingswensen. Je leert hoe je een pakkende sollicitatiebrief schrijft en hoe je een nette CV maakt die opvalt voor een werkgever. Ook zullen we je uitleg geven over het selecteren van leerbedrijven uit het register erkende leerbedrijven (www.s-bb.nl). Vervolgens kun je zelf aan de slag met het vinden van een leerwerkplek.

Uiteindelijk vallen alle stappen van het aanmeldingsproces als puzzelstukjes in elkaar en kun je het nieuwe schooljaar vol energie van start gaan!

Zijn er naar aanleiding van de informatiefolder toch nog vragen, neem dan contact op met de administratie van de vestiging waar je je hebt aangemeld.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: