fbpx

Verschil tussen BOL en BBL

Praktijk gericht onderwijs

Volg je een BOL-opleiding, maar kom je erachter dat hele dagen op school zitten niks voor jou is? Denk dan eens aan een overstap BOL naar BBL.

BOL en BBL opleidingen

Er zijn twee soorten mbo-leerwegen: de BOL en de BBL. Beide leiden tot hetzelfde diploma. Het grote verschil tussen de BOL en de BBL, is het percentage beroepspraktijkvorming (BPV). Die is in de BBL-variant veel groter dan in de BOL-variant. Met andere woorden, de BBL-opleiding is meer beroepspraktijk gericht en de BOL-opleiding is meer theoretisch gericht. Gemiddeld bestaat een BBL-opleiding uit 1 dag per week theorie, 1,5 dag praktijk bij Tetrix en 2,5 dag bij een erkend leerbedrijf. Ook verdien je tijdens de BBL-opleiding een salaris.

Wil je overstappen?

Neem contact op met één van onze locaties, schrijf je in via de website of vul het contactformulier in. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om al jouw vragen/wensen/mogelijkheden te bespreken.

Tetrix biedt ook BBL-opleidingen, maar doet er nog nét een schepje bovenop!

Wij zorgen ervoor dat je meer leert; breder in je vakgebied maar ook verdiepend en altijd op wens van het leerbedrijf en jouzelf. Het leerbedrijf schakelt Tetrix in om één dag per week extra bedrijfsgerichte training te volgen. Je kunt die ene dag projectmatig met medestudenten aan de slag gaan met een opdracht of werkt individueel aan een realistische opdracht uit de praktijk. Ook kun je meerdere extra certificaten en diploma’s halen, zoals het VCA- en diverse NIL-lasdiploma’s. Tetrix biedt een beschermde BBL-opleiding waar begeleiding, coaching en continu contact met het leerbedrijf voorop staat!

Een opleiding met baangarantie!

"De vraag naar technisch personeel is groot. Als je een praktijkgerichte opleiding bij Tetrix volgt, weet je dan ook zeker dat je na je opleiding een baan hebt."

Bekijk hier onze opleidingen!

De voordelen van Tetrix op een rijtje:

  • Praktijkgerichte mbo-opleiding met een hoog slagingspercentage
  • Betere inzetbaarheid voor de arbeidsmarkt door naast landelijk mbo-diploma ook meerdere erkende branchecertificaten te behalen (VCA, NIL-lasdiploma, NEN3140 etc.)
  • Werken en leren tegelijk (BBL)
  • Salaris tijdens je opleiding
  • Baangarantie na je opleiding
  • Afwisselend rooster! In het leerbedrijf, op het ROC en bij Tetrix
  • Persoonlijke begeleiding door opleidingsadviseur en techniekopleider