fbpx

Promotie van Techniek

Promotie van Techniek

Tetrix besteed jaarlijks meer dan 10% van haar omzet aan Techniekpromotie om jonge mensen te enthousiasmeren voor de Techniek. Voor ons begint dat al bij het basisonderwijs en gaat door totdat de leerling zijn of haar keuze maakt voor het MBO. U als bedrijf kunt ons daarmee helpen; bedrijfsbezoeken, gastlessen, een stand op onze open dagen, etc.. Kortom, er zijn veel mogelijkheden om samen met Tetrix Techniek op de kaart te brengen. Als uw bedrijf ook iets wilt betekenen voor promotie van Techniek voor het Basisonderwijs of VMBO / HAVO, neem dan contact op met Niels Denneman (n.denneman@tetrixtechniek.nl)

Basisonderwijs
Voor het Basisonderwijs ondersteunt Tetrix samen met de Koninklijke Metaalunie en FME de PET events in Noord-Holland (www.petevents.nl). De events worden georganiseerd voor leerlingen in groep 6, 7 of 8 en vinden op verschillende plaatsen in Noord-Holland plaats. Wij zorgen ervoor dat deelnemende klassen met de bus worden gebracht en weer opgehaald. In anderhalf uur doen kinderen mee aan leuke en inspirerende workshops, die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Met een grote variatie aan activiteiten is er voor elk kind wel iets te ontdekken en te doen. Daarmee willen we laten zien hoe breed techniek in onze samenleving is ingebed.

In 9 regio’s worden deze meerdaagse events jaarlijks georganiseerd waardoor meer dan 15.000 kinderen kennis maken met de verschillende werelden van Techniek.

VMBO en HAVO
Tetrix heeft zich in het voorjaar van 2019 gecommitteerd aan 9 STO-regio’s (Sterk Techniek Onderwijs). De regeling STO is gericht op het versterken van het technische VMBO. De overheid heeft hiervoor 400 miljoen euro ter beschikking gesteld voor een periode van vier jaar. Afhankelijk van de STO-regio is er tussen de 2,5 en 5 miljoen euro beschikbaar. De overheid heeft als regel gesteld dat het bedrijfsleven 10% moet co financieren. In samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de FME organiseert Tetrix een deel van deze cofinanciering door in kind-uren ter beschikking te stellen voor docentprofessionalisering, doe- en meeloopactiviteiten, events, ondersteuning keuzevakken en bedrijfsbezoeken. Tetrix heeft dit vertaald in een jaarlijks techniekprogramma. De 9 STO-regelingen zijn weergegeven in het geografische overzicht hieronder.