fbpx

Subsidiemogelijkheden cursussen – Bedrijven

Voordelig een cursus volgen

Je hebt een mooi vak waar je goed in bent. Daar wil je graag vérder in komen. Méér uit halen. Of misschien wil je juist wel aan de slag met andere kwaliteiten die je in je hebt. Of misschien overweeg je een volgende stap te zetten in je loopbaan. Ook daarvoor heb je trainingen of opleidingen nodig. Om je financieel verder te helpen geven we aan welke subsidiemogelijkheden er zijn.

OOM Subsidie: PTT regeling (Persoonlijke TrainingsToelage)

Voor bij het OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers. Per deelnemer ontvangt u subsidie op 50% van de scholingskosten tot maximaal € 750 per jaar. De PTT is aan te vragen via www.mijnoom.nl

Deze PTT bijdrage is tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die starten tussen 15 oktober 2020 en 31 december 2021 wordt 75% van de kosten vergoedt, tot een maximum van € 1.000.

OOM Subsidie: Jobstart traject

Een Jobstart traject kan worden ingezet voor kandidaten die niet direct inzetbaar zijn voor de technische functie die zij moeten gaan vervullen. Denk daarbij aan:

- Werklozen
- Arbeidsgehandicapten
- Flexkrachten die doorstromen naar een arbeidscontract.
- Andere kandidaten die, naar inzicht van de regiomanager, een afstand hebben tot de technische functie

Voor bij het OOM aangesloten bedrijven  kunnen een tegemoetkoming ontvangen van maximaal € 1.500.

RVO Subsidieregeling: Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

Als werkgever kun je de omscholingsregeling aanvragen om nieuwe of bestaande medewerkers die nog niet in hetberoep werkzaam zijn, een omscholingstraject en een arbeidsovereenkomst te bieden. De subsidie is bedoeld om een deelvan de kosten van het omscholingstraject te vergoeden. Per om te scholen medewerker kun je eenmalig een vast bedrag van € 3.750 aanvragen. Je mag voor maximaal 6 medewerkers subsidie aanvragen.

Je kunt de subsidie aanvragen bij de RVO vanaf 1 september 9:00 uur tot en met 1 december 2021 17:00 uur. Om voor desubsidie in aanmerking te komen, moet je bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden enmeer informatie over de subsidieregeling op de website rvo.nl.