fbpx

Subsidiemogelijkheden cursussen – Particulieren

Voordelig een cursus volgen

Je hebt een mooi vak waar je goed in bent. Daar wil je graag vérder in komen. Méér uit halen. Of misschien wil je juist wel aan de slag met andere kwaliteiten die je in je hebt. Of misschien overweeg je een volgende stap te zetten in je loopbaan. Ook daarvoor heb je trainingen of opleidingen nodig. Om je financieel verder te helpen geven we aan welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Werkgever: Opleidingsbudget

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

UWV: Scholingsbudget

(Om)scholing kan helpen om een baan te vinden die je leuk vindt en die past bij jouw mogelijkheden. Is de scholing nodig om ander werk te vinden en ontvangt u een uitkering? Dan kunt u het UWV vragen om de opleiding te betalen. U kunt dit aanvragen door in te loggen in uw werkmap op de website werk.nl.