fbpx

Subsidiemogelijkheden cursussen – Particulieren

Voordelig een cursus volgen

Je hebt een mooi vak waar je goed in bent. Daar wil je graag vérder in komen. Méér uit halen. Of misschien wil je juist wel aan de slag met andere kwaliteiten die je in je hebt. Of misschien overweeg je een volgende stap te zetten in je loopbaan. Ook daarvoor heb je trainingen of opleidingen nodig. Om je financieel verder te helpen geven we aan welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Werkgever: Opleidingsbudget

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

UWV: Scholingsbudget

(Om)scholing kan helpen om een baan te vinden die je leuk vindt en die past bij jouw mogelijkheden. Is de scholing nodig om ander werk te vinden en ontvangt u een uitkering? Dan kunt u het UWV vragen om de opleiding te betalen. U kunt dit aanvragen door in te loggen in uw werkmap op de website werk.nl.

NHN Werkt door (www.nhnwerktdoor.nl)

NHN Werkt Door is er voor iedereen in de regio Noord-Holland Noord die werkt of werk zoekt. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een nieuwe baan omdat je je oude bent kwijtgeraakt of dreigt kwijt te raken. Of als je iets anders zoekt dan je nu doet. Om werkzoekenden, starters, werkenden, herintreders en zelfstandigen te ondersteunen stelt de Rijksoverheid gelden beschikbaar voor (om)scholing. Je krijgt de kosten tot een bepaald bedrag vergoed; het kan zijn dat je zelf het overige scholingsgeld moet bijleggen. Voor meer informatie ga je naar hun website.

STAP-Budget (UWV) (www.stapuwv.nl)

Dit is een gift van de overheid. Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget (maximaal €1.000,-) aanvragen via een portal van het UWV. Elke 2 maanden start er een aanvraagperiode. Belangrijk is dat je wel op deze dag en tijdstip klaar zit om het budget aan te vragen. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Dan kun je het opnieuw proberen in een volgende aanvraagperiode.  Belangrijk te weten is dat het STAP-budget beperkt is en vrijwel de dag van het aanvragen verdeeld is. Bij Tetrix is het mogelijk om de introductie cursus lassen kosteloos te volgen met het STAP-Budget. Voor meer informatie kun je naar onze website op Introductie cursus lassen | Tetrix Techniekopleidingen

Leerwerkloket (Leerwerkloket)

Je kunt het werk dat je nu doet niet lang meer doen, misschien bestaat je baan straks niet meer door automatisering of een reorganisatie of je ziet geen uitdaging meer en vindt je werk niet meer leuk. Wacht niet tot je baan en motivatie echt zijn verdwenen. Dit is het juiste moment om te ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed kunt! Neem contact op met het leerwerkloket bij jou in de buurt.

Baan met Toekomst (Baan met Toekomst - Gemeente Amsterdam)

Amsterdam groeit en verduurzaamt. En dat biedt volop baankansen voor jou. Daarom zoeken zij handige mannen en vrouwen met een passie voor techniek. Amsterdammers die willen bouwen aan hun eigen toekomst én die van de stad. Of je nu mbo-geschoold bent of een hbo-opleiding hebt. Voor iedereen is er werk. Met én zonder vakkennis of ervaring. Ze organiseren een Oriëntatie Evenement waarbij meer dan 60 werkgevers aanwezig. Tijdens deze dag bieden zij verschillende workshops aan waarin je kan zien en ervaren wat het vak van bijvoorbeeld een monteur, werkvoorbereider, engineer, planner, calculator, projectleider of hovenier inhoudt. Je kan met werknemers van de bedrijven in gesprek over wat zij op een dag doen en ontdekken welke (om)scholingsmogelijkheden er voor jou zijn.

Techlands (Techlands)

Techlands is een techniek-brede samenwerking tussen opleiders, bedrijven en overheid in en rond Zaanstreek-Waterland. Er liggen veel baankansen op je te wachten in de techniek en bouw. Daarom biedt Techlands een leven lang ontwikkelen aan in de techniek en technologie. Met opleidingen en cursussen gebaseerd op vragen uit de dagelijkse werkpraktijk. Of je nu student, zij-instromer of techniekprofessional bent.