fbpx

Promotieprogramma

Alles is mogelijk!

Tetrix Techniek ondersteunt u en uw school graag met uw Techniek Promotieprogramma. Van gastles, tot bedrijfsbezoek, tot docentprofessionalisering. Tetrix heeft zich in het voorjaar van 2019 gecommitteerd aan 9 STO-regio’s (Sterk Techniek Onderwijs). De regeling STO is gericht op het versterken van het technische VMBO. De overheid heeft hiervoor 400 miljoen euro ter beschikking gesteld voor een periode van vier jaar. In samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de FME stelt Tetrix uren ter beschikking voor o.a. docentprofessionalisering, doe- en meeloopactiviteiten, events, ondersteuning keuzevakken en bedrijfsbezoeken. Tetrix heeft dit vertaald in een jaarlijks techniekprogramma.

Wat kunnen wij voor uw school betekenen?

Wij laten jongeren oriënteren op techniek door hen te laten luisteren, te kijken en zelf te ervaren! Voor elk leerjaar bieden wij een interessant programma dat bij uw school en uw type jongeren past! Op schoollocaties verzorgen wij allerlei voorlichtingsmomenten, van (interactieve) gastlessen tot workshops en deelname aan de beroepenoriëntatiemarkten.

Heeft uw school interesse in ons promotieprogramma voor Techniek? Maak uw interesse kenbaar via de mail: promotie@tetrixtechniek.nl

Voorbeelden promotieactiviteiten

 • Komst op uw bedrijvenmarkt/open dag/evenement.
  Heeft u een open dag, organiseert u een bedrijvenmarkt of ander evenement in de techniek? Wij beschikken over interactieve gadgets, om bezoekers kennis te laten maken met techniek. Denk hierbij aan een robotarm, virtueel lasapparaat of een voorgeprogrammeerde racebaan! Wij zullen één van de meest innovatieve stands zijn tijdens uw evenement!
 • Docentenprofessionalisering
  Wilt u uw kennis over techniek actualiseren, verdiepen of juist naar hoger niveau brengen? Wij hebben een groot aanbod aan cursussen en trainingen, zowel overdag als in de avonduren. De vakgebieden waarin wij scholen: lassen, verspaning, mechatronica, engineering en service & onderhoud.
 • Beschikbaarstelling van apparatuur/machines voor uitvoering van uw lessen of specifieke (keuze) vakken.
  Denk hierbij aan techniekprojecten waarbij er snijwerk of laswerk gedaan moet worden. Bij Tetrix beschikken we over kwalitatieve machines en apparatuur om
 • Beschikbaarstelling van docenten of expertise van onze docenten.
  U wilt uw leerlingen een verdiepende les geven in één van onze vakrichtingen, maar u heeft de kennis niet in huis? Vraag ons naar de mogelijkheden voor het uitlenen van een praktijkdocent.
  Onze praktijkdocenten zijn bereid om specifieke lessen te geven of zijn/haar expertise over te brengen aan zowel leraren als leerlingen.
 • Techniekcarrousel bij een Tetrix Locatie
  Tijdens een techniekcarrousel laten we uw leerlingen kennis maken met Techniek. Alle facetten van Techniek komen aan bod, denk aan lassen, constructie, mechatronica, robottisering, pneumatiek/hydrauliek en noem het maar op! Op een speelse wijze, maken wij techniek visueel, zodat zij een beter beeld kunnen vormen over wat Techniek nou precies inhoud! Bespreek de mogelijkheden betreft vervoer met onze promotiemedewerker!
 • Interactieve gastles op locatie bij uw school
  Wij kunnen een interactieve gastles geven bij u in het lokaal! Gewapend met o.a. een robotarm, een virtueel lasapparaat en een interactieve quiz, komen we langs! Tijdens deze les gaan we het onder andere hebben over waar techniek allemaal in voorkomt. Denk aan zorgrobots, autofabricage en automatisering in de horeca en landbouw. Dit allemaal onder het motto van: "Metaaltechniek wordt pas echt techniek als je er mooie dingen dingen van maakt!"
 • Bedrijfsbezoeken
  Wij nemen uw leerlingen mee naar een (leer)bedrijf bij u in de omgeving. Onze promotiemedewerker haalt de leerlingen in groepen van maximaal 8 leerlingen op en doet een bedrijfsbezoek aan één of meerdere bedrijven.
 • Voorlichting vervolgopleiding (examenleerlingen)
  Uw leerlingen staan voor één van de belangrijkste keuzemomenten. Wij komen graag vertellen wat de mogelijkheden zijn voor een vervolgopleiding in de Techniek. Wij vertellen ze van alles over de mogelijkheden van een BOL/BBL opleiding en het traject van werken en leren tegelijk! Ons doel van een informatieve gastles is om uw leerlingen te helpen bij het maken van de JUISTE keuze.
 • MetaalTalentwedstrijd (examenleerlingen)
  Jaarlijks organiseren wij een MetaalTalent wedstrijd op locaties Heerhugowaard en Zaandam. Tijdens deze wedstrijden strijden meerdere VMBO scholen tegen elkaar voor de Metaaltalent Wisselbeker. Er wordt gedurende 1 dag, gewerkt aan een werkstuk die pas op de dag zelf bekend wordt gemaakt. De leerlingen gaan aan de slag met vaardigheden zoals: veilig werken, samenwerken, boren, lassen, vijlen en zagen.

Maak uw interesse kenbaar via: promotiepromotie@tetrixtechniek.nl