fbpx

Van aanmelding tot opleiding

Aanmelden in 7 stappen

Voordat je kunt beginnen met een mbo-opleiding bij Tetrix zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Deze stappen staan hieronder op een rijtje!

STAP 1: Aanmelding bij Tetrix

Via de website (Inschrijven) meld je je aan voor jouw nieuwe opleiding.

STAP 2: Aanmelding bij het ROC

Tetrix leidt altijd op samen met een ROC. Zonder aanmelding bij het ROC kun je het aanmeldtraject bij Tetrix niet in, het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk aanmeldt bij een ROC.

STAP 3: Talentenscan

Via een Talentenscan bekijken we of je capaciteiten en motivatie hebt om een BBL-opleiding via Tetrix Techniek te volgen. De test duurt maximaal 2 uur en heeft betrekking op de volgende onderdelen:

  • numerieke aanleg, ruimtelijk inzicht, redeneervermogen, evaluatievermogen en verbale aanleg
  • eventuele stages, werk en bijbanen
  • jouw motivatie voor de opleiding

Je wordt door ons uitgenodigd om een scan te maken op de vestiging waar je de opleiding wilt gaan volgen. Na het maken van de test ontvang je binnen 2 weken de uitslag.

STAP 4: Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek van 45 minuten bekijken we of je een goed beeld hebt van de opleiding en of we denken dat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. In het gesprek is er uiteraard ook tijd om jouw vragen te beantwoorden en te bekijken voor welk bedrijf je wilt werken.

STAP 5: Introductietraining

Om jou optimaal voor te bereiden voor het vinden van leerwerkplek geven we een introductietraining. We geven je praktische tips voor het versturen van een sollicitatie en het gesprek, maar ook hoe je bedrijven het beste kunt benaderen. Onze opleidingsadviseurs ondersteunen je hierbij! Tijdens deze training bespreken we ook de wederzijdse verwachtingen tussen jou en Tetrix. De training duurt ongeveer 1 uur.

STAP 6: Vinden van een leerbedrijf

Zonder leerbedrijf kun je geen BBL-opleiding bij Tetrix starten. Voor 1 juli moet je zicht hebben op een leerwerkplek. Als je geen leerbedrijf hebt gevonden word je na overleg ingeschreven in de BOL-opleiding. Dit betekent dat je dezelfde opleiding volgt, maar dan niet in de werken-leren-vorm en zonder Tetrix.

STAP 7: Contract en start opleiding

Onze opleidingsadviseurs zorgen ervoor dat het contract tussen jou, het leerbedrijf en het ROC wordt geregeld als je een leerbedrijf gevonden hebt. Hierbij zijn er 2 mogelijkheden: of je komt in dienst bij Tetrix of bij het leerbedrijf. Als alles in orde is kun je met je opleiding beginnen!

Tetrix, het ROC en het leerbedrijf

Als je een opleiding volgt bij Tetrix ben je ook ingeschreven bij het ROC (hier volg je de theorie lessen) en heb je een leerbedrijf waar je werkt.

Heb je nog vragen over het aanmeldproces of wil je meer weten over het volgen van een opleiding bij Tetrix? Neem dan gerust contact met ons op! Onze opleidingsadviseurs helpen je graag.