fbpx

MBO Service en Onderhoud WTB / E&I

Als servicemonteur zorg je ervoor dat apparatuur en installaties in fabrieken en productiebedrijven te allen tijde goed blijven functioneren. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Zo kun je werken bij technische bedrijven in de industrie, productiebedrijven, energiebedrijven of bijvoorbeeld bij onderhouds- en servicebedrijven. Het kan gaan om machines en installaties voor de productie van allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld voedsel of auto’s.

Wat kun je met MBO Service en Onderhoud WTB / E&I

  • Storingen voorkomen en oplossing
  • Installaties en apparatuur aan de gang houden
  • Veiligheid borgen

Opleidingen

Monteur Service en Onderhoud (BBL+)

niveauMBO 2

Eerste Monteur Service en Onderhoud (BBL+)

niveauMBO 3

Technicus Service en Onderhoud (BBL+)

niveauMBO 4

Keuze uit verschillende MBO Service en Onderhoud Werktuigbouw opleidingen

Tetrix Techniek biedt twee MBO Service en Onderhoud opleidingen aan. Eerste monteur Service en Onderhoud MBO niveau 3 en Technicus Service en Onderhoud MBO 4. De niveau 3 en 4 opleidingen duren twee jaar. Tijdens de opleiding servicemonteur leer je alles over de opbouw van installaties en hoe deze worden afgesteld en geprogrammeerd. Je leert hoe je de planning zelfstandig opstelt en organiseert. Naast de theoretische lessen leer je om deze kennis direct in de praktijk toe te passen in een erkend leerbedrijf. Alles om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het echte werk.

Storingen voorkomen en oplossen

Goed onderhoud is nodig om storingen te voorkomen of op te lossen waardoor bedrijven niet in de problemen komen. De productie kan doorgaan en de veiligheid is beter gegarandeerd. Als je werkt met werktuigbouwkundige installaties, dan zorg je ervoor dat de machines en aandrijfsystemen in fabrieken goed blijven werken. Klinkt dit interessant? Dan is de opleiding MBO Service en Onderhoud de geschikte opleiding voor jou!

Wat zijn de werkzaamheden van de servicemonteur?

Als servicemonteur inspecteer en herstel je apparatuur en installaties bij de klant en maak je deze gebruiksklaar. Je werkt aan verschillende apparaten en installaties. Je kunt daarbij denken aan (energie)installaties en productieapparatuur in fabrieken.

Afhankelijk van je functie als servicemonteur zorg je voor het inregelen en de ingebruikstelling. Maar ook voor onderhoud, controle, reparatie en verbetering (innovatie) van de installatie of het apparaat. Het is technisch werk maar ook creatief. Je moet in staat zijn allerlei problemen op te lossen. Daarbij is het ook belangrijk dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen. Is de opleiding servicemonteur iets voor jou?

Waar werk je als monteur?

De servicemonteur kan op meerdere locaties aan de slag. Je kunt werken bij de technische dienst van een bedrijf, maar kunt ook op meerdere klantlocaties te werk gaan. Je ontmoet op die manier veel mensen, staat regelmatig in contact met de klant en geen werkweek is hetzelfde. Aan de hand van een planning bespreek je waar je die week of ochtend aan de slag gaat. Je krijgt verschillende machines en apparaten ter controle onder ogen. Met telkens een ander technisch probleem dat voorkomen of verholpen moet worden.
Je kunt je middels keuzevakken specialiseren of jezelf verbreden met bijvoorbeeld een keuzedeel elektrotechniek, flensmontage of bijvoorbeeld PLC-technieken.

Is dit de juiste MBO opleiding voor jou? Start deze BBL opleiding door je in te schrijven via het inschrijfformulier en start jouw toekomst met Tetrix Techniek.