fbpx

Een mbo techniek opleiding bij Tetrix

Tetrix Techniek is dé techniekopleider van Noord-Holland. Door jouw mbo techniek opleiding bij Tetrix te volgen begin je al met een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven staan te springen om technisch personeel. Daarnaast word je opleiding betaalt door je leerbedrijf. Ook ontvang je vanaf de start van de opleiding direct salaris. Je kunt dus werken, leren en geld verdienen tegelijk! Onze docenten zijn allemaal afkomstig uit het bedrijfsleven en hebben daardoor een grote hoeveelheid praktijkervaring. Daarnaast blijven we bij Tetrix op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken binnen de branche en werken we nauw samen met meerdere ROC's. Heb jij affiniteit met techniek? Schrijf je dan nu in voor één van onze technische mbo opleidingen. Wij bieden opleidingen aan op mbo niveau 2 t/m 4.

Welke mbo techniek opleiding kies jij?

Het kiezen van een vervolgopleiding is niet altijd even makkelijk. Bij Tetrix kun je kiezen uit verschillende vakrichtingen, waaronder metaalbewerking, verspanen, mechatronica, engineering en service en onderhoud. Je wordt dan opgeleid tot monteur, lasser, machinebouwer of werkvoorbereider. Kortom, genoeg mogelijkheden bij Tetrix. Twijfel jij nog over welke technische mbo opleiding je moet kiezen? Kom dan naar één van onze open dagen. Tijdens een open dag krijg je meer informatie over de opleiding en krijg je onder andere een rondleiding door de praktijkruimte. Bekijk hier het overzicht van al onze open dagen. Naast complete opleidingen, kun je bij Tetrix ook verschillende technische cursussen volgen, maar ook een avondcursus zoals de cursus werkvoorbereider valt onder ons aanbod.


Veelgestelde vragen

Welke opleidingen zijn er beschikbaar op MBO techniek niveau?

Er zijn verschillende soorten MBO techniek opleidingen die je kunt volgen met behulp van Tetrix Techniek. De opleidingen zijn er op MBO niveau 2 t/m 4. De opleidingen zijn te verdelen in de volgende vakgebieden: constructie, metaalbewerking, mechatronica, engineering, verspaning en service en onderhoud.

Wat zijn de toelatingseisen voor MBO techniek opleidingen?

Om te starten met een MBO opleiding in de techniek heb je minimaal een VMBO BB (basis beroeps) of MBO 1 diploma nodig. Daarmee kan je bij Tetrix Techniek instromen op een niveau 2 opleiding. Voor niveau 3 geldt dat je een VMBO KB (kaderberoeps) of MBO 2 diploma nodig hebt en met een VMBO TL/GL (theoretische of gemengde leerweg) kun je beginnen op niveau 4. Om te starten met een technische MBO opleiding heb je geen specifieke praktijkvaardigheden nodig. Tijdens het begin van je opleiding worden de basisvaardigheden aangeleerd.

Welke carrièremogelijkheden zijn er na afronding van een MBO techniek opleiding?

In de techniek zijn er meer dan genoeg banen! Bedrijven zijn vaak hard op zoek naar goed technisch personeel. Wist je dat je tijdens een BBL opleiding vaak al vanaf het moment dat je opleiding begint betaald krijgt door je leerbedrijf? Vaak kun je na je opleiding ook bij je leerbedrijf aan de slag. Afhankelijk van de gekozen opleiding kun je terechtkomen in een technische functie in bijvoorbeeld de metaalindustrie, machinebouwers, engineering of kun je bijvoorbeeld aan de slag als servicemonteur. Ook is er vaak de mogelijkheid om door te stromen naar een opleiding op een hoger niveau. Hierdoor kun je jezelf verder ontwikkelen en groeien in een specifiek vakgebied.

Hoe lang duurt een gemiddelde MBO techniek opleiding?

Een gemiddelde technische opleiding op het mbo duurt 2 of 3 jaar. Afhankelijk van het niveau. Als je na de opleiding gaat doorleren op een hoger niveau komen er 2 leerjaren bij.

Is een leerbedrijf een vereiste voor MBO techniek opleidingen?

Zonder leerbedrijf kun je geen BBL+ opleiding starten bij Tetrix. Tijdens de introductie vertellen we hier alles over. Hoe kan ik een leerbedrijf vinden? Jij mag zelf op zoek gaan naar een leerbedrijf of je kunt kiezen uit een van de 200+ aangesloten leerbedrijven van Tetrix. Hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van een leerbedrijf, helpen we je hier graag bij.

Wat zijn de kosten van een MBO techniek opleiding?

Als je een opleiding volgt bij Tetrix wordt je opleiding betaalt door het leerbedrijf waar jij werkt. Ook krijg je vanaf het begin al iedere maand salaris. Hierdoor hoef jij dus geen studieschuld op te bouwen. In dit artikel lees je meer informatie over alle kosten van een BBL opleiding.