fbpx

Lascursus

Bij Tetrix Techniek bieden we voor elk niveau een lascursus of opleiding. Elke lascursus wordt afgesloten met een erkend NIL diploma. Meer informatie over lassen lees je in ons blog. De cursussen worden aangeboden op niveau 1 t/m 4 en zijn te onderverdelen in: 

De lascursussen bestaan uit een theoretisch (klassikaal en zelfstudie) en praktisch gedeelte. Tetrix biedt zowel dag- als avondopleidingen aan in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De duur van de opleiding verschilt van 8 dagen tot 16 avonden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan. 

Naast deze cursus bieden wij ook andere cursussen, zoals de cursus werkvoorbereider, waarmee je je kunt ontwikkelen als projectleider.

 

Wat kun je met Lascursus

  • BMBE Lassen
  • MIG Lassen
  • MAG Lassen
  • TIG Lassen
  • Lasinspecties

Cursussen

Introductie cursus lassen

niveauMeet & Greet

BMBE lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

MAG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

MIG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

TIG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus IWP (Meesterlasser)

niveauNIL (IWP)

Visueel lasinspecteur ISO 9712: VT-w niveau 2

niveauVT-w niveau 2 - ISO 9712

Cursus Pijpbewerking

niveau

Voor wie is een lascursus?

Lastechnieken volgen elkaar snel op en het is belangrijk om te blijven ontwikkelen binnen deze branche. Alsmede om kwaliteit te blijven bieden. Verricht jij laswerkzaamheden en wil jij je graag verder bekwamen? Maak dan een keuze uit onze lascursussen, voor beginnende als ervaren lassers. De ervaren lassers kunnen via Tetrix ook hun lascertificaat behalen. Via Tetrix kan je als lasser gecertificeerd worden voor een lasserskwalificatie (LK) volgens de laatste ISO-normen. Wil je een of meerdere medewerkers aanmelden binnen een bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een lascursus op maat. 

0-meting/ opfriscursus lassen

Voor deelnemers die dagelijks te maken hebben met het lasproces is in sommige gevallen een verkort traject of opfriscursus mogelijk. Op basis van de gratis 0-meting wordt een advies gegeven over de duur of eventueel het instapniveau van de lascursus.

Leren lassen door onze vakkundige trainers

Onze las docenten zijn echte vakmensen met veel ervaring in de praktijk. Op onze locaties Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam beschikken ook we over tientallen lasboxen! Hiermee wordt het praktijkgedeelte perfect aangeleerd. Doordat onze docenten ook ervaring hebben in het bedrijfsleven kunnen zij elke vraag goed beantwoorden en inspelen op persoonlijke situaties.

Behaal een erkend NIL-diploma 

Heb jij je lascursus succesvol afgerond, dan ontvang je een landelijk erkend NIL diploma. Met een NIL diploma geef je aan dat je alle technieken kunt uitvoeren. Tetrix is erkend als opleidingsinstelling door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Het behalen van het diploma betekent dat je het praktijk- en het theorie examen succesvol hebt afgerond. Ben jij minder sterk in het theoretische gedeelte? NIL geeft de mogelijkheid om in deze situatie een NIL praktijkverklaring te behalen.