fbpx

Lascursus

Bij Tetrix Techniek bieden we voor elk niveau een lascursus of opleiding aan. Van een introductie- tot een opfriscursus en van een NIL lasdiploma tot een VTw-2 certificaat, bij Tetrix helpen we je graag. 

De cursussen worden aangeboden op verschillende niveaus en zijn onder te verdelen in de volgende lastechnieken: 

De NIL lascursussen bestaan uit een theoretisch (klassikaal en zelfstudie) en praktisch gedeelte. Tetrix biedt zowel dag- als avondopleidingen aan in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De duur van de opleiding varieert van 8 dagen tot 16 avonden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan hier het ‘interesse cursus’-formulier in. 

Naast deze cursus bieden wij ook andere cursussen aan, zoals de cursus werkvoorbereider, waarbij je je kunt ontwikkelen als projectleider. Meer informatie over lassen lees je in onze blog ‘Leren lassen? Het kan bij Tetrix Techniek’.

 

Wat kun je met Lascursus

  • BMBE Lassen
  • MIG Lassen
  • MAG Lassen
  • TIG Lassen
  • Lasinspecties

Cursussen

Introductie cursus lassen

niveauMeet & Greet

Opfriscursus lassen

niveauMeet & Greet

Cursus BMBE lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus MAG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus MIG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus TIG lassen

niveauNiveau 1 t/m 4

Cursus IWP (Meesterlasser)

niveauNIL (IWP)

Visueel lasinspecteur ISO 9712: VT-w niveau 2

niveauVT-w niveau 2 - ISO 9712

Cursus Pijpbewerking

niveau

Voor wie is een lascursus?

Onze lascursus is er voor iedereen die wil leren lassen. Heb je de behoefte om te leren lassen en heb je geen voorkennis? Geen probleem! Je bent bij Tetrix aan het juiste adres. Onze professionals zorgen ervoor dat jij de kneepjes van het vak snel onder de knie krijgt.

Lastechnieken volgen elkaar snel op en het is belangrijk om te blijven ontwikkelen binnen deze branche. Net zoals het blijven bieden van kwaliteit. Onze lascursussen zijn daarom niet alleen voor de beginnende lasser, maar ook voor de ervaren lasser die graag zijn of haar kennis verder ontwikkelt. Bekijk de verschillende lascursussen en ontdek welke cursus het beste bij jou en je ervaring past. 

Wil je graag als bedrijf zijnde meerdere medewerkers aanmelden voor een lascursus? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte voor een cursus op maat

De ervaren lassers kunnen daarnaast ook via Tetrix hun lascertificaat behalen. Via Tetrix kan je als lasser gecertificeerd worden voor een lasserskwalificatie (LK) volgens de laatste ISO-normen. 

0-meting voor een (opfris)cursus lassen

Voor deelnemers die dagelijks te maken hebben met het lasproces is in sommige gevallen een verkort traject of opfriscursus mogelijk. Op basis van de gratis 0-meting wordt bepaald wat het niveau van de cursist is. Vervolgens wordt er advies gegeven over de duur en het instapniveau van de lascursus.

Lasopleiding door onze vakkundige trainers

Onze las docenten zijn echte vakmensen met veel praktijkervaring. Hierdoor kunnen ze elke vraag goed beantwoorden en inspelen op persoonlijke situaties. Het praktijkgedeelte wordt op deze manier perfect aangeleerd. 

Op onze locaties Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam beschikken we over tientallen lasboxen. 

Behaal een erkend NIL-diploma 

Heb jij je lascursus succesvol afgerond, dan ontvang je een landelijk erkend NIL diploma. Met een NIL diploma geef je aan dat je alle technieken kunt uitvoeren. Tetrix is erkend als opleidingsinstelling door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Het behalen van het diploma betekent dat je het praktijk- en het theorie-examen succesvol hebt afgerond. 

Ben jij minder sterk in het theoretische gedeelte? NIL geeft de mogelijkheid om in deze situatie een NIL praktijkverklaring te behalen. 

Wil je je aanmelden voor een cursus, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.