fbpx

Lascursussen en opleidingen

Bij Tetrix Techniek bieden we voor elk niveau een lascursus of opleiding aan. Van een introductie- tot een opfriscursus en van een NIL lasdiploma tot een VTw-2 certificaat, bij Tetrix helpen we je graag.

Informatie opvragen?

Cursussen

niveauKennismaking
Cursus Introductie Lassen
niveauBeginner
Cursus Basisvaardigheden Lassen
niveauMeet & Greet
Cursus Opfrissen lasvaardigheden
niveauNiveau 1 t/m 4
Cursus BMBE lassen (Elektrode)
niveauNiveau 1 t/m 4
Cursus MAG lassen
niveauNiveau 1 t/m 4
Cursus MIG lassen
niveauNiveau 1 t/m 4
Cursus TIG lassen
niveauNIL (IWP)
Cursus IWP (Meesterlasser)
niveauVT-w niveau 2 - ISO 9712
Cursus Visueel lasinspecteur: VT-w niveau 2
niveau
Cursus Pijpbewerking

aanmelden voor een cursus, benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen?

Contact

Waarom kiezen voor een lascursus bij Tetrix Techniek 

Bij Tetrix Techniek staan we garant voor hoogwaardige lascursussen die jouw vaardigheden en/of kennis naar een hoger niveau tillen. Onze unieke aanpak onderscheidt zich door:

  • Onze las docenten zijn echte vakmensen met veel praktijkervaring. Hierdoor kunnen ze elke vraag goed beantwoorden en inspelen op persoonlijke situaties. Het praktijkgedeelte wordt op deze manier perfect aangeleerd.
  • Tientallen lasboxen op onze locaties in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam.
  • Heb jij je lascursus succesvol afgerond, dan ontvang je een landelijk erkend NIL diploma. Tetrix is erkend als opleidingsinstelling door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Het behalen van het diploma betekent dat je het praktijk- en het theorie-examen succesvol hebt afgerond.
  • Expertise in alle lastechnieken, MIG/MAG/TIG en BMBE lassen.

Voor wie is is een lascursus

Onze lascursus is er voor iedereen die wil leren lassen. Heb je de behoefte om te leren lassen en heb je geen voorkennis? Geen probleem! Je bent bij Tetrix aan het juiste adres. Onze professionals zorgen ervoor dat jij de kneepjes van het vak snel onder de knie krijgt.

Lastechnieken volgen elkaar snel op en het is belangrijk om te blijven ontwikkelen binnen deze branche. Net zoals het blijven bieden van kwaliteit. Onze lascursussen zijn daarom niet alleen voor de beginnende lasser, maar ook voor de ervaren lasser die graag zijn of haar kennis verder ontwikkelt. Bekijk de verschillende lascursussen en ontdek welke cursus het beste bij jou en je ervaring past.

0-meting voor een (opfris)cursus lassen
Voor deelnemers die dagelijks te maken hebben met het lasproces is in sommige gevallen een verkort traject of opfriscursus mogelijk. Op basis van de gratis 0-meting wordt bepaald wat het niveau van de cursist is. Vervolgens wordt er advies gegeven over de duur en het instapniveau van de lascursus.

Ervaringen

De cursus gevolgd voor mijn werk als storingsmonteur. Zeer tevreden over de cursus van de uitstekende techniekopleider (Marnix)
J. Bakker - TIG lassen niveau 1 (RVS)
Ik heb het als leuk ervaren.. de kennis is ruim en ook zeker nodig bij deze training. Ik wil zeker door voor een TIG niveau 3 diploma
E. Beckers - TIG lassen niveau 2 (PIJP)
Veel geleerd van de ontspannen en ervaren instructeur. De cursus gevolgd om kennis te maken met lassen
R.Lankhorst - Introductiecursus lassen

Veel gestelde vragen

Wat kost een lascursus?

De kosten van een lascursus zijn afhankelijk van het niveau. Zo begint een introductiecursus lassen vanaf €100 per dagdeel. Wil je de cursus afronden met een NIL-lasdiploma? Dan beginnen de kosten voor een niveau 1 diploma vanaf €2.400.

Hoe lang duurt een lascursus?

De duur van een lascursus varieert per niveau. Een basiscursus lassen duurt 2 dagen of 4 avonden. Een volledige lascursus met examen duurt 9 dagen of 17 avonden.

Welke lasopleidingen zijn er?

Er zijn veel verschillende lasopleidingen. Je kan kiezen uit een opfris- of introductiecursus lassen of een volledige lasopleiding met afronding van een NIL lasdiploma. Daarnaast zijn er ook middenkader opleidingen in het lassen, zoals de visueel lasinspecteur VT-w2 en de cursus Meesterlasser IWP (International Welding Pracitioner).

Hoe kan je snel leren lassen?

Lassen leer je voornamelijk door het te doen. Mogelijkheden om te leren lassen zijn via een BBL opleiding (meerjarige opleiding), een introductiecursus of een volledige lascursus. Naast de praktijk krijg je ook theoretische informatie over het lassen, zodat je weet welke lastechnieken je moet toepassen bij diverse materiaalsoorten en het te lassen product.

Kan iedereen leren lassen?

Ja, iedereen kan leren lassen. Wil jij je verdiepen in het lassen, kies dan een mogelijkheid (opleiding of cursus) die het beste bij je past.

Wat kun je met een lasdiploma?

Met een lasdiploma kun je aantonen dat je een bepaald praktijk- en kennisniveau hebt van de betreffende lastechniek waarin jij een diploma hebt behaald. Het Nederlands Instituut Lassen (NIL), schaalt diploma's in van niveau 1 t/m 4. Niveau 1 is voor de beginner en niveau 4 voor een vergevorderde expert in het lassen.

Vragen of advies nodig?

Afd. Cursussen en Trainingen - Hanna Hesselman & Tessa Hokke

Neem direct contact op
  • 072 727 1030
  • cursus@tetrixtechniek.nl

Blogs over lassen

Kennismaken met lassen?

Lassen is voor iedereen

Lees meer
Ook leren lassen?

Leren lassen? Het kan bij Tetrix Techniek

Lees meer
Jong geleerd is oud gedaan

Regionale laswedstrijd in Zaandam

Lees meer