fbpx

Leerbedrijf worden

Word ook erkend leerbedrijf

Nog geen erkend leerbedrijf, maar zouden jullie dat wel graag willen worden? Dat kan! De aanvraag voor de erkenning als leerbedrijf gaat via de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Informatie hierover is te vinden op: www.s-bb.nl. Uiteraard helpen onze opleidingsadviseurs je graag op weg!

Erkenning leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • Het leerbedrijf stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Het leerbedrijf maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • Het leerbedrijf is bereid om samen te werken met de school en SBB en verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • Het leerbedrijf gaat akkoord met vermelding van de bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.