\\.Leerbedrijf worden

Erkenning leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

  • Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

De aanvraag voor de erkenning als leerbedrijf via de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Informatie hierover kunt u vinden op: www.s-bb.nl. Uiteraard helpen onze opleidingsadviseurs u graag op weg!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: