fbpx

Voor leerbedrijven

Make your future at Tetrix

Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid technisch personeel. Vanuit deze gedachte is ooit het huidige Tetrix ontstaan, van en voor de bedrijven uit Noord-Holland. Tot op de dag van vandaag zijn deze ondernemingen eigenaar van onze organisatie. Meer dan 200 van hen bieden regelmatig een leerwerkplek aan die voor de leerlingen kan uitmonden in een vaste baan. Ook organisaties als de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM en de Kamer van Koophandel staan volledig achter onze opleidingen.

Vier locaties in Noord-Holland
Tetrix heeft vier vestigingen: Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De vestigingen zijn ingericht met moderne apparatuur. Onze praktijkopleiders en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Zij verzorgen vaktechnische opleidingen die aansluiten op de behoefte van onze bedrijven. Dit vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de ROC’s in de regio. Deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, Tetrix en de ROC’s geeft een unieke beroepsgerichte opleiding. Schooljaar 2018-2019 zullen wij uitbreiden met een vierde locatie, gevestigd in Amsterdam.

Door en voor het bedrijfsleven
Naast het opleiden van mbo-leerlingen verzorgt Tetrix al vele decennia technische cursussen. Dit doen wij op mbo- en mbo+ niveau op gebied van werktuigbouw, elektrotechniek en veiligheid. Al onze instructeurs en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven waarbij onze invalshoek altijd gericht is op de behoefte van het bedrijfsleven. Vandaar dat wij naast open inschrijvingen gespecialiseerd zijn in maatwerk- en incompanytrajecten. Tetrix heeft daarvoor ook het CEDEO keurmerk. CEDEO doet dit op basis van klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid.

TechniekCampus
Het concept van een TechniekCampus is gebaseerd op het feit dat meerdere (technische) opleidingsinstituten gebruikmaken van dezelfde faciliteiten, waar private en publieke gelden samen leiden tot versterking van technische opleidingen en die een positief imago hebben voor de sector.

De TechniekCampus is een unieke bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven. Praktijkgericht technisch onderwijs in optima forma en doorlopende leerlijnen tot en met mbo-niveau 4. De TechniekCampus wil mbo-leerlingen een gedegen technische opleiding geven en daarmee een effectief antwoord geven op het schreeuwend tekort aan technici. De TechniekCampus werkt ook nauw samen met het vmbo-onderwijs om jonge mensen al vroegtijdig kennis te laten maken met de techniek.

De TechniekCampus is een uniek concept waar publieke en private partijen elkaar versterken om technisch onderwijs de rol te geven die het verdient.