fbpx

Samenwerking Tetrix en het ROC

Alle ROC's in Noord-Holland

Een BBL opleiding via Tetrix is altijd in samenwerking met een ROC. Dit betekent dat een deel van de opleiding verzorgt wordt door het ROC en een deel door Tetrix. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit waarborgen van zowel de theorielessen als de praktijklessen. Na het behalen van je opleiding krijg je een MBO opleiding uitgereikt door het ROC. 

Theorielessen en praktijklessen

Het ROC verzorgt de theorielessen tijdens de opleiding. Denk daarbij aan generieke vakken zoals Nederlands, Engels en bij sommige opleidingen Wiskunde. Daarnaast krijg je vakleer en materialenkennis in de vakrichting die je volgt. 

Tetrix verzorgt de praktijklessen tijdens de opleiding. We bereiden de leerling voor op het werk bij een leerbedrijf en werken aan de vaardigheden. Wij werken uitsluitend met praktijkopleiders en docenten afkomstig uit het bedrijfsleven. Hierdoor verzorgen wij vaktechnische opleidingen gebaseerd op de behoefte vanuit het bedrijfsleven. Bij goede resultaten ontvangen de leerlingen ook branchecertificaten en certificaten via Tetrix. Denk hierbij aan een VCA certificaat, NIL lasdiploma en NLQF certificaten in verspanen, werkvoorbereiding of PLC techniek.

Over het algemeen zijn de theorie locaties van het ROC dicht in de buurt van de Tetrix locaties. In Amsterdam en Den Helder is het ROC zelfs inpandig, zodat je alles op één locatie hebt. Voor de theorie in Heerhugowaard en Zaandam moet je maximaal 10 minuten extra reizen ten opzichte van de Tetrix locatie. Op het ROC heb je één keer per week theorieles, meestal op een vaste dag. Daarnaast ben je ook 60 dagen per jaar in de werkplaats van Tetrix om praktijklessen te volgen.

Je zit iedere week 1 vaste dag bij het ROC. Het ROC bepaald welke dag dit is, het is elke week dezelfde dag in ieder geval. Je bent 60 dagen per jaar bij Tetrix. Dat is gemiddeld 1 dag per week. In de praktijk is het zo dat je om en om bij Tetrix/je leerbedrijf bent. Bijvoorbeeld 3 weken lang: 1 dag ROC en 4 dagen leerbedrijf. Daarna 2 weken lang: 1 dag ROC en 4 dagen Tetrix en daarna weer ROC/leerbedrijf.

Met welke ROC's werken wij samen?

Wij werken samen met de volgende ROC's in Noord-Holland.

Vonk (voorheen ROC Kop van Noord-Holland)
Burgemeester Ritmeestweg 31, DEN HELDER

Horizon College Heerhugowaard en Hoorn
Umbriellaan 2, HEERHUGOWAARD
Maelsonstraat 24, HOORN

Regio College Zaandam
Cypressehout 95-99, ZAANDAM

ROC van Amsterdam Westpoort
Tempelhofstraat 80, AMSTERDAM

Studiekosten tijdens je BBL opleiding

De studiekosten om een opleiding te volgen bij Tetrix worden altijd betaald door het leerbedrijf. Dit is dus gratis voor de leerling. Ook de kosten voor het ROC zijn gratis, totdat je 18 jaar bent geworden. Op deze leeftijd moet je wel je eigen studiegeld van het ROC gaan betalen. Leerlingen hoeven alleen de schoolboeken en gereedschapskist zelf te betalen.

Bij sommige CAO’s en bedrijven is het echter zo dat het studiegeld, schoolboeken en gereedschapskist worden betaald door het leerbedrijf.