fbpx

MBO School of Engineering

Engineers kom je overal tegen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij industriële en dienstverlenende bedrijven. Maar ook bij service- en onderhoudsorganisaties. Van kleine óf grote omvang; net wat jou het beste past. Je ontdekt dat vanzelf tijdens je opleiding. Dus meld je aan en go for it!

Wat kun je met MBO School of Engineering

  • Onmisbare allrounder
  • Schakel tussen klant en productie
  • Voor technische installaties en machines

Opleidingen

Technicus Engineering (BOL/BBL)

niveauMBO 4

Engineers: stuk voor stuk verantwoordelijke allrounders 

We kunnen niet zonder engineers. Want zonder engineers zou geen enkele (productie) van technische installaties of machines goed verlopen. Een engineer is een onmisbare schakel tussen klant en productie. Of het nu gaat om de motor van een luxe jacht of om een installatie in een fabriekshal: je krijgt, hebt, houdt én bewaakt altijd het hele overzicht. Van ontwerp tot uitvoering. Van onderhoud tot verkoop. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ook plant, calculeert en repareert. Engineers zijn onmisbare allrounders dus. Met veel verantwoordelijkheden. Ja, we want more engineers!

Engineer opleiding

Engineering draait om technische onderdelen van machines, constructies of systemen die jij ontwerpt, produceert en installeert. Vind je duurzaamheid belangrijk? En ben jij op zoek naar een opleiding MBO techniek? Draag dan bij met jouw kennis aan een betere wereld. Ben je creatiever ingesteld? Maak dan prototypes van nieuwe producten.  Voor ieder wat wils! Tijdens de Technicus Engineer opleiding ben je bezig met veel diverse projecten, zodat je na jouw studie goed voorbereid kan starten met een baan. 

De opleiding Technicus Engineering aan Tetrix duurt vier jaar en bestaat uit twee verschillende fasen: de eerste twee jaar ben je veel te vinden in de schoolbanken (BOL – Beroeps Opleidende Leerweg). In het derde en vierde jaar ben je juist veel aan het werk heb je minder theorie (BBL-Beroeps Begeleidende Leerweg). Lees er meer over op onze technicus engineering pagina

Wat wordt er van je verwacht?

Kies jij voor werken in de engineering met de nieuwste state-of-the-art technieken, dan kies je voor de toekomst! Deze markt is booming en daardoor is een grote vraag naar technici ontstaan. Affiniteit met de technische branche en engineering is uiteraard een grote pré. Máár er wordt meer van jou verwacht. Als technisch engineer ben jij een cruciale factor en daar komen de zekere verantwoordelijkheden en taken ook bij kijken. Als échte technicus ben je oplossingsgericht en communicatief sterk. Want je bent niet alleen bezig met ontwerp, planning en oplevering. Natuurlijk waarborg jij ook de kwaliteit van je product. Jij wordt blij van deze technische uitdagingen. Jij biedt enkel en alleen de beste oplossing voor de klant en komt waar nodig met de meest innovatieve oplossingen.

Wat kan ik worden met een engineer opleiding?

Bedrijven zitten om jou te springen. En de mogelijkheden zijn eindeloos! Als technicus engineering kun je aan de slag in verschillende branches, waaronder: werktuigbouwkunde, elektrotechniek of de installatietechniek. Ga in de werktuigbouwkunde aan de slag met metaalproducten, apparatenbouw, hout- en papierindustrie. Wil je liever aan de slag met kantoormachines of consumentenelektronica? Dan is elektrotechniek de betere keuze. Of ga aan de slag in de installatietechniek waar je werkt met centrale verwarming- en klimaatsystemen, gas- en stookinstallaties of drinkwatersystemen.

Meer informatie?

Met een opleiding in de sector Engineering ligt de wereld aan jouw voeten. Met een opleiding op de MBO School of Engineering kun je aan de slag als technicus engineering. Deze opleiding is toegespitst op MBO niveau 4. Nog niet uitgeleerd? Dan kun je kiezen voor leerjaar 5 en 6: een HBO deeltijd traject AD (Associate Degree) Maintenance in samenwerking met InHolland.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier of met één van onze vestigingen.