fbpx

Cursus Pijpfitten

In het kort

Niveau Gevorderd N3
Looptijd 8 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Vooropleiding Gedegen wiskundekennis, technisch inzicht en een MBO 3 werk- en denkniveau
Diploma Tetrix Certificaat
Locatie Den Helder
Startdatum Iedere maand op aanvraag
Prijs Op aanvraag
> Informatie- en offerte aanvraag

Cursus Pijpfitten

Een cursus pijpfitten voor wie aan de slag wil als pijpfitter, of voor wie al werkt als pijpfitter en zijn kennis wil verdiepen. In korte tijd leert de deelnemer alle handigheidjes van het pijpfittersvak. Deelnemers krijgen inzicht in de gevaarlijke stoffen die voorkomen op petrochemische locaties, leren hoe je veilig en nauwkeurig werkt en welke gereedschappen hierbij worden gebruikt. Daarnaast gaan deelnemers praktisch aan de slag met het maken van een isometrische tekening en het inmeten en zelf samenstellen van leidingen; vaardigheden die van een pijpfitter op een prefab locatie worden verwacht. 

Voor wie is de cursus pijpfitten bedoeld?

Voor iedereen geschikt die als pijpfitter wil gaan werken of al werkzaam is als pijpfitter. Voor deelnemers die al werkzaam zijn als pijpfitter, zorgt deze cursus voor opschaling van de parate kennis en uitbreiding van de skills. Alle deelnemers kunnen na de cursus kwalitatief werk afleveren als pijpfitter.  Schrijf je nu in of vraag een offerte aan.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de cursus pijpfitten worden theorie en praktijk afgewisseld. In de middag wordt de theorie die ’s ochtends is behandeld in praktijk gebracht. In de ochtend van de zesde dag wordt een theorie-examen afgenomen. De laatste tweeënhalve dag staan in het teken van een praktijkexamen. Hiervoor moeten deelnemers een leiding samenstellen op een simulatie van een bestaande installatie met uitgaande flenzen. Na afloop kan de deelnemer:

  • uitleggen waarmee een pijpfitter rekening moet houden om veilig te werken.
  • verschillende onderdelen in het leidingsysteem herkennen, fysiek en als P&ID-symbool op een schematische tekening.
  • een leiding samenstellen met de daarvoor bestemde gereedschappen.
  • met behulp van het VOMI-fitterszakboek een leiding inmeten.
  • een isometrische tekening van een leiding maken.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan de cursus pijpfiten zijn persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. De deelnemer neemt zelf overall, handschoenen, veiligheidsbril en –schoenen mee. Het fitterszakboek wordt bij aanvang van de cursus uitgereikt.

Op zoek naar een andere cursus in de werktuigbouw?

Start cursus

Neem contact op voor de actuele startdata.