Constructie- en plaattechnoloog

In het kort

Niveau 4 (doorstroom)
Looptijd 2 jaar
Diploma Contructie- en plaattechnoloog
Locatie Amsterdam - Als je de opleiding volgt in Amsterdam, ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Heerhugowaard

Modules

Algemene vaardigheden (o.a. VCA-VOL, wetten, regels, normen en ontwerpen)
Vaardigheden constructiewerk (o.a. werken met software voor constructies)
Vaardigheden plaatwerk (o.a. CNC kanten en CAM technieken)
Vaardigheden lassen (o.a. OPD-lassen en robotlassen)
Commerciële vaardigheden en projectmanagement (o.a. communicatie-. rapportage-, presentatietechnieken, werkvoorbereiding, procesoptimalisatie, lean, 5S, QRM, MS projects en ALP)
Schrijf je in!

Constructie- en plaattechnoloog

Als MBO Niveau 4 BBL constructie- en plaattechnoloog werk je net zoveel met je handen als met je hoofd. Veiligheid is belangrijk als je met machines werkt zoals CNC laser- of plasmasnijmachines, kant- en zetbanken en profielbuigmachines. Je beoordeelt tekeningpakketten, organiseert mensen en middelen, plant en begeleidt het werk.

Les uit de praktijk

Je krijgt gastlessen vanuit het bedrijfsleven over de manier waarop zij met de nieuwste technieken werken en hun visie op de toekomst van de techniek. Je gaat door middel van methodisch ontwerpen inzicht krijgen in procesoptimalisaties die je binnen het bedrijf kunt uitvoeren. Je leert diverse “lean” methodes zoals Quick Response Manufacturing (QRM), 5S, Deming en Kaizen.

Wat ga je doen tijdens de opleiding Constructie- en plaattechnoloog

Je leert werken met ERP- en planningsprogramma’s, bewaakt begrotingen, voert kwaliteitscontroles uit en levert het werk op volgens specificaties en optimaliseert het productieproces. Gedurende de opleiding is er continu aandacht voor communicatie-, presentatie- en rapportagetechnieken. Middels het maken van ALP opdrachten (Actief Leer Projecten) in je bedrijf ga je je kennis toepassen. Het investeren in nieuwe machines en technieken en het aanschaftraject worden bekeken vanuit verschillende invalshoeken, zodat een gefundeerd investeringsplan opgesteld kan worden.  Je gaat werken met een aantal moderne verbindings- en nabewerkingstechnieken, zoals bijvoorbeeld CNC plasmasnijden, -kanten en de lasrobot.

Vakwerk leveren

Als constructie- en plaattechnoloog lever jij straks vakwerk af, alles even precies, soms tot op de micrometer nauwkeurig. Een verantwoordelijke functie als gespecialiseerd technoloog in de metaal-branche.

* Als je de opleiding volgt in Amsterdam, ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Heerhugowaard

De opleiding wordt gegeven in samenwerking met het ROC van Amsterdam!

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.