Technicus Mechatronica Systemen (BBL+)

In het kort

Niveau 4
Looptijd 3 jaar
Diploma Technicus Mechatronica Systemen
Locatie Amsterdam, Den Helder en Heerhugowaard

Modules

Kwaliteit en veiligheid (kwaliteitssystemen, werken volgens 5S meten van prestaties, VOL-VCA incl. diploma)
Commerciële & communicatieve vaardigheden (gesprekstechnieken, rapportage, klantgerichtheid, presentaties)
Projectmanagement en -Engineering (met o.a. een introductie in Eplan)
Procesoptimalisatie en –beheersing (met o.a. Lean Manufacturing, flowdiagrams, en FMEA)
Industriële automatisering I (Signaalverwerking, PLC besturing (LD en FBD) Storingsanalyse en programmeren (LOGO)
Industriële automatisering II (sensoren, meet- en regeltechniek, Robotica, Embedded sytems).
Schrijf je in voor deze opleiding

Technicus Mechatronica Systemen (BBL+)

Nooit een saai moment! Een technicus mechatronica systemen kan zowel bij grote als kleine metaalbedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw aan de slag. Vaak in de werkplaats. Maar soms ook op locatie bij de klant; bijvoorbeeld om revisie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Je werkt meestal in een team. Samen bouw je complete machines en installaties. Dat zijn vaak behoorlijk complexe klussen met grote verantwoordelijkheden.

De bbl opleiding: technicus mechatronica systemen

Uniek: Bij Tetrix leer je precies waar jouw toekomstige werkgevers om vragen. De BBL opleiding Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 is namelijk samengesteld in overleg met toonaangevende mechatronica-bedrijven. En alles wat je leert tijdens de lessen kun je ook direct toepassen. Want het lesprogramma bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Dit betekent dat je elke week één dag les hebt op het ROC, één dag praktijkonderwijs bij Tetrix volgt en drie dagen aan de slag bent bij een leerbedrijf.

Je leert hoe je verschillende soorten complexe machines bouwt, samenstelt, test, installeert en onderhoudt. Tijdens de opleiding bouw je aan je eigen portfolio. En jouw mbo-4 diploma is vervolgens hét bewijs dat je aan de slag kunt op het hoogst erkende mbo-niveau.

Werken en leren tegelijk

Tijdens de wekelijke klassikale bijeenkomsten op het ROC krijg je, naast de Mechatronicavakken (zoals energietechniek, digitale technieken en electriciteitsleer), ook algemene vakken als Nederlands, technisch Engels en rekenen. Bij Tetrix Techniekopleidingen volg je zes verdiepende praktijkgerichte modulen (van elk vijf dagen), verzorgd door ervaren instructeurs. Deze sluit je af met een projectopdracht (ALP), die je uitvoert bij je leerbedrijf. Denk hierbij aan onderwerpen als Kwaliteit & Veiligheid, Industriële automatisering I en Commerciële & Communicatieve vaardigheden. 

Het hele programma duurt drie jaar.