Technicus Mechatronica Systemen

In het kort

Niveau 4
Looptijd 3 jaar
Diploma Technicus Mechatronica Systemen
Locatie Amsterdam, Den Helder en Heerhugowaard
Schrijf je in voor deze opleiding

Technicus Mechatronica Systemen

Never a dull moment. Een technicus mechatronica systemen kan zowel bij grote als kleine metaalbedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw aan de slag. Vaak in de werkplaats. Maar soms ook op locatie bij de klant; bijvoorbeeld om revisie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Je werkt meestal in een team. Samen bouw je complete machines en installaties. Dat zijn vaak behoorlijk complexe klussen met grote verantwoordelijkheden.

De opleiding

Uniek: Bij Tetrix leer je precies waar jouw toekomstige werkgevers om vragen. De BBL opleiding Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 is namelijk samengesteld in overleg met toonaangevende mechatronica-bedrijven. En alles wat je leert tijdens de lessen kun je ook direct toepassen. Want het lesprogramma bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Dit betekent dat je elke week één dag les hebt op het ROC, één dag praktijkonderwijs bij Tetrix volgt en drie dagen aan de slag bent bij een leerbedrijf.

Je leert hoe je verschillende soorten complexe machines bouwt, samenstelt, test, installeert en onderhoudt. Tijdens de opleiding bouw je aan je eigen portfolio. En jouw mbo-4 diploma is vervolgens hét bewijs dat je aan de slag kunt op het hoogst erkende mbo-niveau.