\\.Overstap BOL naar BBL

Volg je een bol-opleiding, maar kom je erachter dat hele dagen op school zitten niks voor jou is? Denk dan eens aan een overstap bol naar bbl.

Verschil tussen bbl en bol opleiding

Maar wat is nu precies het verschil tussen een bbl en bol opleiding. Voordat je deze beslissing maakt zetten we nog even de verschillen voor je op een rijtje.

BOL: tijdens een bol opleiding schakel je tussen stage en school. Je richt je in dit traject meer op de theorie dan op de praktijk. Je krijgt als een stagiair natuurlijk stagevergoeding je krijgt studiefinanciering vanuit de overheid. Hiernaast gelden alle schoolvakanties en heb je recht op ov.

BBL: tijdens een bbl opleiding combineer je werk met een opleiding. Je krijgt aanzienlijk meer praktijkopdrachten. Je krijgt de naam leerling-werknemer, inclusief een fulltime salaris. Hierdoor krijg je geen studiefinanciering. Vanuit het bedrijf verkrijg je vaak reiskostenvergoeding en vakantiedagen.

Praktijkassesment

Wij gaan samen met jou het traject van aanmelding in, waarbij het praktijkassesment een grote rol speelt voor de duur van je opleiding en je verdiensten.

Stap 1: Aanmelding Tetrix Techniekopleidingen
Stap 2:
AMN-test bij Tetrix
Stap 3: 
Intakegesprek
Stap 4: P
raktijkassesment bij Tetrix
Stap 5: 
Introductietraining
Stap 6: 
Vinden van een leerbedrijf
Stap 7: 
Contract en start opleiding

Voor de praktijkassessment nodigen wij je uit in de opleidingswerkplaats bij Tetrix. Wij kijken hoe jij jouw kennis in de praktijk brengt. Het assessment is een niveaubepaling van je praktische vaardigheden door een professional in de opleidingswerkplaats van Tetrix.

VOLDOENDE NIVEAU?
Jij krijgt:

  • Fulltime salaris (5 dagen per week)
  • 1 Dag per week theorielessen bij het ROC
  • 30 Praktijkgerichte trainingsdagen bij Tetrix
  • Overige tijd in het leerbedrijf

 

NOG NIET OP GEWENSTE NIVEAU VAN HET LEERBEDRIJF?

  • Salaris voor 4 dagen per week
  • 1 dag per week theorielessen bij het ROC
  • 45 praktijkgerichte trainingsdagen bij Tetrix (15 extra dagen in het eerste half jaar)
  • Overige tijd in het leerbedrijf
  • Na 6 maanden evaluatie en bij positief resultaat overstap naar fulltime salaris.

Bekijk hier de flyer van bol-2 naar bbl-3 die opgesteld is voor leerlingen van het ROC van Amsterdam. Uiteraard is de overstap mogelijk voor ieder ROC.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: