fbpx

Introductiecursus lassen

In het kort

Niveau Meet & Greet
Looptijd 2 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Vooropleiding Niet van toepassing
Diploma Tetrix Certificaat
Locatie Heerhugowaard, Den Helder en Zaandam
Startdatum Iedere maand in overleg
Prijs 505,- (excl. BTW)
> Informatie/offerte aanvraag

Introductiecursus lassen

Voor deelnemers die de basisbeginselen van het lassen willen leren of eenvoudige reparatie- en onderhoudswerkzaamheden willen oppakken. Na het volgen van de cursus lassen kan de deelnemer eenvoudige lasverbindingen maken. Tijdens deze introductiecursus wordt er gelast met MAG of BMBE. MAG lassen is door zijn veelzijdigheid en snelheid een van de meest gebruikte technieken. Deze techniek wordt vooral in de werkplaats toegepast. BMBE lassen wordt met name buiten en bij reparatiewerkzaamheden toegepast.

Voor wie is de Introductiecursus Lassen?

Voor deelnemers die zich nog oriënteren en graag kennis willen maken met lassen. Voor de introductiecursus lassen is geen voorkennis vereist. Besluit de deelnemer om na de introductiecursus lassen toch een volledige lasopleiding te volgen, inclusief een erkend NIL-diploma, dan worden de kosten van de introductiecursus in mindering gebracht op de kosten van de lasopleiding.

Wat houdt de Introductiecursus Lassen in?

De nadruk ligt op het opdoen van ervaring in de praktijk. Na een korte uitleg van de basisbeginselen gaan de deelnemers vooral in de praktijk aan de slag met het lassen. Na afloop kan de deelnemer:

  • de kenmerken van verschillende lastechnieken uitleggen.
  • uitleggen wanneer je welke lastechniek toepast.
  • toelichten hoe je het lasapparaat bedient.
  • uitleggen hoe je de draadgeleiding kan wisselen.
  • de verschillende lasposities (PA, PB en PG) en lasvormen (rond, hoek en strip) toepassen tijdens het lassen met MAG/ BMBE.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan de introductiecursus lassen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. De deelnemer neemt zelf een overall en veiligheidsschoenen mee. Indien niet beschikbaar, worden deze beschikbaar gesteld. Laskappen en handschoenen worden door Tetrix beschikbaar gesteld.