fbpx

Nieuwe opleiding Mechatronica MBO Niveau 4

Techniek heeft de toekomst. Nederlandse techniekbedrijven lopen in Europa voorop als het gaat om innovatie en ontwikkeling. Om die reden is de sector een interessante en inspirerende werkomgeving waar ontwikkeling centraal staat. Henk Kemkes (Directeur Tetrix Techniekopleidingen): “We zien dat de technische sector in Nederland door jongeren nog steeds ondergewaardeerd wordt. Jongeren zijn eerder genegen om voor een andere opleiding te kiezen, zelfs als de kansen op een baan dan beduidend kleiner zijn.” Om jongeren te stimuleren om te kiezen voor een toekomst in de techniek heeft Tetrix, in samenwerking met 3 ROC instellingen in Noord-Holland, een nieuwe MBO BBL-opleiding niveau 4 ontwikkeld: Technicus Mechatronica Systemen, speciaal voor TL-leerlingen van het VMBO en HAVO 3 en 4 leerlingen.

Het vakgebied

Mechatronica is een veelzijdig en uitdagend vakgebied waar mechanica, elektronica en besturingstechniek met elkaar gecombineerd worden. Als Technicus Mechatronica ontwerp, bouw en programmeer je bewegende producten Denk bijvoorbeeld aan innovatieve hulpmiddelen in de zorg en robots voor diverse industrieën. Als Mechatronicus koppel je technieken aan elkaar en ben je instaat slimmere producten te ontwerpen en te maken. Door alle technologische ontwikkelingen is een Mechatronicus een steeds gewildere werknemer!

Tweeledig doel

Tetrix Techniekopleidingen vindt het belangrijk dat het onderwijs goed aansluit bij het bedrijfsleven. Daarom is de opleidingen ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende mechatronica bedrijven. Henk Kemkes: “De techniek branche biedt veel kansen voor de toekomst. Er is en blijft veel werkgelegenheid.” Door al tijdens de opleiding te kiezen voor een naadloze aansluiting met het bedrijfsleven bereidt Tetrix niet alleen de leerlingen zo goed mogelijk voor op een toekomst als Mechatronicus, het helpt ook om het arbeidstekort in Noord-Holland terug te dringen.

Praktisch

De opleiding Technicus Mechatronica Systemen voor TL-leerlingen wordt gegeven in Amsterdam, Den Helder en Heerhugowaard in samenwerking met ROC Horizon College, ROC van Amsterdam en ROC Kop van Noord-Holland en duurt 3 jaar. Na deze opleiding is er de mogelijkheid om een 2-jarig HBO Associate Degree traject te volgen. Meer informatie over de opleiding vind je hier.