fbpx

130 vmbo-leerlingen proeven van techniek

Op 7 december jl. heeft Tetrix voor ruim 130 jonge techniekgeïnteresseerden haar deuren open gezet tijdens de Landelijke Meeloopdagen. Op de drie opleidingslocaties in Den Helder, Heerhugowaard en Den Helder kwamen ruim 130 vmbo-leerlingen in de leeftijd van 15-16 jaar kijken welke beroepsperspectieven techniek voor hen te bieden heeft. In een dagdeel maakten leerlingen op praktische wijze kennis met vakken als constructiewerken, lassen en mechatronica; beroepen waar de markt veel vacatures in kent!

Jaarlijks worden de landelijke meeloopdagen georganiseerd waarbij leerlingen in hun laatste schooljaar de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met (de) opleiding(en) waarin zij geïnteresseerd zijn. Tijdens deze dagen doen de leerlingen uit de regio een algemene indruk op van de opleidingen en het beroepenveld. Tetrix richt de meeloopdagen zo in dat leerlingen in de opleidingswerkplaats deel mogen nemen aan een praktijkwedstrijd. Ze krijgen hierdoor een beter beeld van de opleidingsrichtingen binnen Tetrix en de beroepsmogelijkheden na het afronden van een opleiding binnen Tetrix. Na een opleiding Mechatronica kunnen zij bijvoorbeeld werken aan machines die producten verpakken die iedereen dagelijks gebruikt, zoals chocola of parfum. Ook gingen zij aan de slag met het maken van een IPhone-houder. Door dit soort voorbeelden is tijdens de dag zichtbaar dat de opleidingen wat meer gaan leven voor de leerlingen.

Loopbaanoriëntatie belangrijk proces
Tetrix vindt het belangrijk dat vmbo-leerlingen zich goed oriënteren op de mogelijkheden van een vervolgopleidingen en draagt daar graag haar steentje aan bij. Op 13 december a.s. organiseert zij op de opleidingslocatie in Heerhugowaard haar eerste open dag van dit schooljaar.