fbpx

Lasserskwalificatie (LK)

In het kort

Locatie Den Helder, Heerhugowaard, Zaandam of op locatie
> Informatie/offerte aanvraag

Lasserskwalificatie (LK)

Een lasserskwalificatie is een certificaat dat de vaardigheden aantoont om kwalitatief en veilig laswerk te kunnen uitvoeren. Opdrachtgevers moeten in steeds meer gevallen voldoen aan keuringsvoorwaarden voor laswerkzaamheden.

Welke certificering kunnen uw lassers bij Tetrix halen?

  • NEN-EN-ISO-9606-1 Deze norm specificeert de eisen voor de kwalificatie van lassers voor het smeltlassen van staal. De norm voorziet in een set van technische voorschriften voor een systematische kwalificatieproef voor de lasser, en maakt het mogelijk dat dergelijke kwalificaties algemeen worden geaccepteerd, onafhankelijk van het soort product, de plaats en de keurmeester/keuringsinstantie.
  • NEN-EN-ISO-9606-2 Deze norm specificeert de eisen voor de kwalificatie van lassers voor het smeltlassen van aluminium. De norm voorziet in een set van technische voorschriften voor een systematische kwalificatieproef voor de lasser, en maakt het mogelijk dat dergelijke kwalificaties algemeen worden geaccepteerd, onafhankelijk van het soort product, de plaats en de keurmeester/keuringsinstantie.

Waarom kiezen voor certificering bij Tetrix?

  • We stellen in overleg een Plan van Aanpak op;
  • Door uitgebreid advies bepaal je de juiste lasserskwalificatie voor de juiste persoon;
  • Deskundige praktijktraining als voorbereiding op certificering.

Een lasserskwalificatie vindt plaats onder toezicht van een keuringsinstantie. Tetrix Techniek werkt samen met Applus RTD. Na goedkeuring van het gelaste proefstuk door NDO/DO onderzoek, kan het persoonsgebonden certificaat worden opgemaakt. Tetrix Techniek is gemachtigd om zelfstandig te certificeren.

 


Praktische informatie

Contact en meer informatie

Neem contact op via m.sombroek@tetrixtechniek.nl of 072 533 55 87 en vraag naar lasopleider Marnix Sombroek.