fbpx

Eerste open dag in Amsterdam!

Op dinsdag 26 november 2019 was onze eerste open dag bij de nieuwe vestiging in Amsterdam. De nieuwe praktijkruimte van Tetrix Techniek zit gevestigd in het gebouw van het ROC van Amsterdam aan de Tempelhofstraat 80. Op dit moment zijn we druk bezig om het nieuwe lokaal volledig in te richten met apparatuur en machines. De vakrichtingen die gegeven zullen worden in Amsterdam zijn: Mechatronica, Metaalbewerking, Precisietechniek en Service & onderhoud.

Wat kon je doen tijdens onze open dag?
Vanaf 16:00 konden leerlingen binnenlopen in onze nieuwe praktijkruimte. In de praktijkruimte waren enkele proefopstellingen opgebouwd. Zoals onze virtuele lasrobot, pneumatische opstelling en een 3D printer! Onze praktijkdocenten en opleidingsadviseurs waren aanwezig om enthousiaste leerlingen te ontvangen en informeren over de mogelijkheden voor het volgen van een MBO opleiding bij Tetrix. Onze partner STODT was aanwezig om aanvullende informatie te geven over de nieuwe BBL opleiding Verspaningstechnoloog (MBO niveau 4), die wij in een samenwerking met het ROC aanbieden vanaf februari 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuwe MBO Niveau 4 opleiding Verspaningstechnoloog

Vanaf begin 2020 is het mogelijk om tussentijds in te stromen bij de nieuwe BBL opleiding Verspaningstechnoloog (MBO Niveau 4). Deze opleiding is opgezet in samenwerking met STODT en het ROC van Amsterdam. Samen willen we ervoor zorgen dat er meer aantrekkelijke opleidingsplekken komen voor jongeren die kiezen voor een toekomst in de techniek. Uiteraard kunnen leerlingen zich ook aanmelden voor het reguliere schooljaar 2020/2021 met start in september.

Tijdens deze opleiding krijgen leerlingen inzicht en kennis van de moderne manier van verspanen. Bijvoorbeeld het aansturen en bedienen van geavanceerde CNC machines. Daarnaast kunnen ze op de juiste wijze anticiperen op productiviteitsverhogende voorwaarden om een goed product binnen de gestelde tijd te realiseren.

De opleiding is een doorstroom opleiding voor de allround verspaner (MBO niveau 3) die zich verder wilt ontwikkelen in het vakgebied. Op basis van een intake wordt de opleidingsduur bepaald. Met het bezit van een MBO Niveau 3 diploma Allround Verspaner kan de opleiding versneld worden tot minimaal 2 jaar.