fbpx

Inschrijven BBL opleidingen vóór 1 mei

Heb je al een keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding? Wacht niet te lang, schrijf je in of kom naar een inloopmiddag. Het is namelijk belangrijk om je vóór 1 mei aan te melden. Waarom? Zal je wellicht denken? Dat leggen wij je in dit artikel uit.

1 mei 2022 – Deadline voor aanmelden MBO opleiding
Wil je komend studiejaar naar het MBO? Dan ben je vast al aan het nadenken over je vervolgopleiding. Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt voor een MBO opleiding. Die deadline is misschien eerder dan je denkt, namelijk 1 mei!

Voordeel van aanmelden mbo vóór 1 mei
Wanneer je je vóór 1 mei aanmeldt bij een opleiding heb je in principe recht op toelating. Dit betekent dat je kan beginnen aan de MBO opleiding van jouw keuze. Je moet wel het juiste VMBO diploma hebben gehaald voor de start van het nieuwe schooljaar. Ook moet je meedoen aan de verplichte intake-activiteiten. Als je dat niet doet, vervalt je recht op toelating. Een voorbeeld van een intake-activiteit is een verplicht kennismakingsgesprek.

Wat als ik mezelf niet aanmeld voor 1 mei?
Wanneer je je niet aanmeldt voor 1 mei, dan kunnen ROC’s en Tetrix je weigeren voor de opleiding. Daarnaast krijgen leerlingen die zich voor 1 mei hebben aangemeld voorrang op het solliciteren bij leerbedrijven die wij kennen, tenzij je zelf al een leerbedrijf hebt gevonden of al bent aangenomen bij een bedrijf.

We organiseren diverse inloopmiddagen op onze vestigingen. Tijdens een inloopmiddag krijg je informatie over onze opleidingen en krijg je een rondleiding door de praktijkruimte. Zie hier een overzicht met aankomende data

Heb je nog twijfels over jouw vervolgopleiding?

Weet je het al? Ben je enthousiast over één van onze opleidingen in Constructie/lassen, MechatronicaService & Onderhoud, Verspanen of School of Engineering? Alles begint bij een vrijblijvende inschrijving via onze website. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website