fbpx

Inschrijvingen volledig digitaal!

De aanvullende maatregelen van het kabinet hebben er voor gezorgd dat de inschrijfprocedure bij Tetrix enigzins is veranderd! Het aanmeldproces voor een Mbo techniek opleiding is namelijk volledig DIGITAAL!

Stap 1: Inschrijven via de website (mbo techniek opleidingen)
Dat kan! Schrijf je in via de website (www.tetrixtechniek.nl/inschrijven). Daarna gaat het aanmeldproces voor een bbl opleiding vanzelf van start.

Stap 2: Schrijf je ook in bij het ROC!
Tetrix leidt altijd op samen met een ROC. Zonder aanmelding bij het ROC kun je het aanmeldtraject bij Tetrix niet in, het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk aanmeldt bij een ROC. Wij werken samen met alle ROC's in Noord-Holland. Belangrijk is dat jij je inschrijft op een BBL variant met de juiste naam van de opleiding. (o.a. ROC Kop van Noord-Holland, ROC van Amsterdam, Regio College en Horizon College).

Stap 3: Het maken van de talentscan
Via een AMN-test bekijken we of je de capaciteiten en motivatie hebt om een BBL-opleiding via Tetrix Techniek te volgen. De test duurt ongeveer 2 uur en heeft betrekking op de volgende onderdelen:

  • numerieke aanleg, ruimtelijk inzicht, redeneervermogen, evaluatievermogen en verbale aanleg;
  • eventuele stages, werk en bijbanen;
  • jouw motivatie voor de opleiding.

Je wordt door ons DIGITAAL uitgenodigd om een test te maken. Deze test kun jij gewoon vanuit je huiskamer maken! Na het maken van de test ontvang je binnen 2 weken de uitslag.

Stap 4: Het intakegesprek met jou toekomstige begeleider van Tetrix
Tijdens het intakegesprek van 45 minuten bekijken we of je een goed beeld hebt van de opleiding en of we denken dat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. In het gesprek is er uiteraard ook tijd om jouw vragen te beantwoorden en te bekijken voor welk bedrijf je wilt werken.

Het intake gesprek zal ook digitaal worden gehouden. Bijvoorbeeld via skype of whatsapp videobellen!

Stap 5: Introductietraining
Om jou optimaal voor te bereiden voor het vinden van leerwerkplek geven we een introductietraining. We geven je praktische tips voor het versturen van een sollicitatie en het gesprek, maar ook hoe je bedrijven het beste kunt benaderen. Onze opleidingsadviseurs ondersteunen je hierbij! Tijdens deze training bespreken we ook de wederzijdse verwachtingen tussen jou en Tetrix. De training duurt ongeveer 1 uur. Deze training zal tevens op afstand worden gedaan, denk hierbij weer aan skype of whatsapp videobellen!

Na de introductietraining gaan we samen op zoek naar een geschikt leerbedrijf! Natuurlijk kun je daar ook al eerder mee beginnen.

Hebben we een match gevonden? Dan gaan we de contracten opstellen, een handtekening van het leerbedrijf, Tetrix en van jou. En dan ben jij klaar om te starten met je nieuwe carriëre!